Įtarimų korupcija sulaukęs Lietuvos bankų asociacijos vadovas traukiasi iš pareigų | Kas vyksta Kaune

Įtarimų korupcija sulaukęs Lietuvos bankų asociacijos vadovas traukiasi iš pareigų

DELFI nuotr.

Mantas Zalatorius pasitraukė iš pareigų Lietuvos bankų asociacijoje (LBA). Teisėsaugai birželį pareiškus įtarimų, M. Zalatorius buvo laikinai nušalintas nuo pareigų.

Kaip rašoma Lietuvos bankų asociacijos pranešime žiniasklaidai, LBA ir M. Zalatoriaus sutarimu, š. m. liepos 31 d. yra jo paskutinė darbo diena organizacijoje.

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į susiklosčiusias aplinkybes, ribojančias M. Zalatoriaus galimybes vykdyti LBA veiklai būtinas funkcijas. Š. m. birželio 4 d. dėl M. Zalatoriui teisėsaugos pareikštų įtarimų jo kaip asociacijos prezidento pareigos buvo laikinai suspenduotos.

Artimiausiu metu LBA pasirinkti vadovų paieškos partneriai pradės kandidatų(-čių) į prezidento(-ės) pareigas atrankos procesą. LBA prezidentą penkeriems metams skiria asociacijos valdyba, jo kadencijų skaičius neribojamas.

Primename, kad birželio pradžioje M. Zalatorius buvo trumpam suimtas, teisėsaugai pareiškus įtarimus prekyba poveikiu. Tame pačiame tyrime trumpai buvo suimtas ir tuometinis Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus, jis iš posto pasitraukė birželį.

Birželio 4 dieną LBA nusprendė laikinai suspenduoti M. Zalatorių, laikinuoju asociacijos vadovu paskirtas viceprezidentas Aidas Budrys.

M. Zalatorius LBA vadovavo nuo 2017-ųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA