Aidint plojimais Kaune į paskutinę kelionę išlydėta aktorė G. Balandytė | Kas vyksta Kaune

Aidint plojimais Kaune į paskutinę kelionę išlydėta aktorė G. Balandytė

Kas vyksta Kaune, DELFI 2020/07/30 12:57
R. Tenio nuotr.

Net ir sunkiausiomis akimirkomis išlikusi pozityvi, turėjusi nepaprastai gerą humoro jausmą ir aktorystės meistriškumą – taip apie Gražiną Balandytę kalba ją pažinojusieji. Liepos 27 d. mirusi legendinė aktorė, ketvirtadienį Kaune išlydėta į paskutinę kelionę.

[galerija kiek=”24″]

Į Nacionalinio Kauno dramos teatro sceną, kurioje stovėjo tarp žvakių ir baltų gėlių žiedų paskendusi urna su G. Balandytės palaikais, dvi dienas rinkosi giminaičiai, kolegos, draugai ir net legendinės aktorės talento gerbėjai. Visi jie ne tik atsisveikino su velione, bet ir išreiškė užuojautą skaudžią netektį išgyvenantiems artimiesiems.

Scena, kurią taip mylėjo aktorė, buvo papuošta jos asmeninio gyvenimo ir karjeros akimirkomis. Besikeičiančios nuotraukos ant sienos leido suprasti, kokį margą gyvenimą turėjo legendinė aktorė. Netoli urnos buvo išdėstyti apdovanojimai, statulėlės, medaliai, kuriuos G. Balandytė pelnė per kelis dešimtmečius trukusią karjerą.

Po dvi dienas trukusio atsisveikinimo teatre, ketvirtadienį per pietus urna buvo išnešta iš scenos. Visi susirinkusieji aktorės atminimą pagerbė plojimais. Jautrią akimirką, išlydint mylimąją, draugę bei kolegę, ne vienas nesulaikė ašarų.

Urna su G. Balandytės palaikais iškeliavo į paskutinę kelionę. Aktorė amžinojo poilsio atguls Petrašiūnų kapinėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA