Koronavirusas nustatytas P. Mažylio gimdymo namų darbuotojai: apribojama įstaigos veikla | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas nustatytas P. Mažylio gimdymo namų darbuotojai: apribojama įstaigos veikla

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį žinia apie koronaviruso infekciją apskriejo dar vieną Kauno įstaigą. P. Mažylio gimdymo namų darbuotojai užfiksavus teigiamą koronaviruso testo atsakymą, laikinai stabdoma įstaigos veikla.

Apie tai, kad P. Mažylio gimdymo namuose galimai užfiksuotas koronaviruso atvejis ketvirtadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ redakcijai pranešė skaitytojas. „Mažylio gimdymo namuose COVID-19 židinys. Klinika užsidarė, visus išsiuntė namo“, – teigė vyras.

Kaip pasakojo vyras, šiandien, liepos 30 dieną, kartu su drauge lankėsi P. Mažylio gimdymo namuose dėl iš anksto užregistruotų paslaugų. „Mano draugė jau buvo įėjus į vidų, sumokėjusi pinigus ir pasiruošusi procedūrai, bet atėjęs daktaras pasakė eiti atsiimti pinigų, nes gimdymo namuose COVID-19 ir mus išvarė“, – pikto žodžio neslėpė skaitytojas.

Kaunietis piktinosi, kad į gimdymo namus nepriimti žmonės nebuvo niekur nukreipti. „Kitos klinikos nekelia telefono ragelių, Lietuvos sveikatos sistema sugriauta visai“, – dėstė vyras.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė P. Mažylio gimdymo namų atstovas žiniasklaidai Saulius Tvirbutas, žinia apie koronavirusu sergančią įstaigos darbuotoją patvirtinta šiandien.

„Liepos 30 d. gavome informaciją, kad vienos P. Mažylio gimdymo namų operacinės slaugytojos COVID-19 testas yra teigiamas. Darbuotojai testas jai atliktas vykdant epidemiologinį tyrimą dėl galimo kontakto ne darbo metu su kitu susirgusiu asmeniu už įstaigos ribų – slaugytoja dalyvavo savaitgalio ekskursijoje, kurioje kaip vėliau paaiškėjo, buvo ir sergantis COVID-19 asmuo“, – komentavo S. Tvirbutas.

Pasak jo, laikinai iš dalies apribojama įstaigos veikla. „Šiuo metu atliekami visų darbuotojų ir pacienčių testavimai. Įstaigoje yra 15 pacienčių. Situaciją kontroliuoja ir pacienčių saugumu rūpinasi Kauno klinikinės ligoninės infekcijų kontrolės specialistai“, – sakė S. Tvirbutas. Jo teigimu, artimiausiai su darbuotoja kontaktavę asmenys bus išleisti stebėjimui į saviizoliaciją.

Primename, kad ketvirtadienio ryto duomenimis, Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2062 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 330 asmenų, 1639 – pasveiko, 175 žmonės yra izoliacijoje. Per praėjusią parą Kauno apskrityje nustatyti trys koronaviruso susirgimai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA