Nuspręsta: vakcina nuo koronaviruso ketina aprūpinti didesnę dalį Lietuvos gyventojų | Kas vyksta Kaune

Nuspręsta: vakcina nuo koronaviruso ketina aprūpinti didesnę dalį Lietuvos gyventojų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Europos Komisijos vykdomame centralizuotame vakcinų nuo COVID-19 pirkime Lietuva, kartu su kitomis ES valstybėmis, sieks įsigyti vakciną, reikalingą paskiepyti 70 proc. Lietuvos gyventojų. Toks sprendimas priimtas trečiadienį vykusiame Vyriausybės pasitarime.

Kaip skelbia Sveikatos apsaugos ministerija, Vyriausybės pasitarime pritarta pasiūlymui, kad Lietuva Europos Komisijos išankstinėje COVID-19 vakcinų pirkimo sutartyje nusimatytų įsigyti tokį vakcinų kiekį, kurio užtektų 70 proc. Lietuvos populiacijos paskiepijimui.

Remiantis tarptautinių organizacijų rekomendacijomis, 70 proc. šalies populiacijos paskiepijimas užtikrintų kolektyvinį imunitetą ir padėtų išvengti infekcijos protrūkio Lietuvoje.

Planuojama, kad pirmiausia būtų skiepijamos tikslinės, prioritetinės skiepijamų asmenų grupės, tokios kaip vyresni nei 65 metų asmenys, taip pat jaunesni asmenys, turintys lėtinių susirgimų, sveikatos priežiūros įstaigų specialistai, slaugos ir globos institucijų darbuotojai, vaistininkai ir kt.

Anksčiau susitarimą su Europos Komisija pasirašiusios ES valstybės narės įsipareigojo atskirai derybų su gamintojais nevykdyti ir tarpusavyje nekonkuruoti.

Deryboms su potencialiais gamintojais yra sukurta speciali tarpvalstybinė darbo grupė, kur savo atstovą yra delegavusi ir Lietuva. Šiuo metu derybos tęsiamos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA