Atsižvelgta į Kauno ugniagesių poreikius: už 1,7 mln. eurų atnaujins pastatus, įrengs naujų darbo vietų | Kas vyksta Kaune

Atsižvelgta į Kauno ugniagesių poreikius: už 1,7 mln. eurų atnaujins pastatus, įrengs naujų darbo vietų

Organizatorių nuotr.

Kaune už 1,7 mln. bus atnaujintas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) naudojamas administracinis pastatas ir garažas, antradienį pranešė Turto bankas. Statinys bus pritaikytas specialiems ugniagesių-gelbėtojų poreikiams, užtikrinant operatyvų jų funkcijų vykdymą.

[galerija kiek=”4″]

„Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnams, vykdantiems savo pareigą visuomenei, reikalinga ne tik moderni technika, bet ir kokybiškos darbo sąlygos. Džiugu, kad po pastato rekonstrukcijos ugniagesiai gelbėtojai galės dirbti šiuolaikiškoje ir specialiai jiems pritaikytoje darbo aplinkoje“, – sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Kaip rašoma Turto banko pranešime žiniasklaidai, planuojama, kad po rekonstrukcijos dviejų aukštų, kiek daugiau nei tūkstančio kvadratinių metrų statinio, esančio Elektrėnų g. 12, Kaune, fasadas bus atnaujintas, apšiltintas, pastate įrengtos patalpos, užtikrinančios operatyvų gaisrinės darbuotojų funkcijų vykdymą: buitinės patalpos, poilsio zona, klasė, sporto salė.

Pamainos patalpos bus įrengtos prie garažo, kad būtų kuo trumpesnis kelias iki tarnybinių automobilių. Taip pat patalpose bus įrengta informavimo sistema apie iškvietimus ir įvykius, kiti komunikaciniai tinklai. Specialiosios paskirties pastate bus įrengtos darbo vietos 17 darbuotojų. Bus sutvarkyta ir aplinka.

Rekonstruojamame pastate šiuo metu vykdoma Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos III-ioji komandos veikla. Kad būtų užtikrintas gyventojų ir įstaigų saugumas, vykdoma ekstremalių situacijų prevencija, komanda ir toliau nepertraukiamai vykdys savo veiklą. Tam teritorijoje bus įrengtas laikinas statinys – palapinė transportui bei užtikrintas laisvas praėjimas ugniagesiams.

Rekonstrukcijos darbų rangos sutartis pasirašyta su įmone „Statybos ritmas“. Numatoma darbų pabaiga – kitų metų trečiasis ketvirtis.

Projektas finansuojamas pagal valstybės nekilnojamojo turto atnaujinimo programą, kuomet pastatų rekonstrukcija ar nauja statyba finansuojama parduodant nenaudojamą valstybei priklausantį turtą. Dalis lėšų šio pastato rekonstrukcijai bus skiriama ir šalies biudžeto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA