Prezidentas kritikuoja A. Verygos pavadavimą: tai ne raketų mokslas | Kas vyksta Kaune

Prezidentas kritikuoja A. Verygos pavadavimą: tai ne raketų mokslas

BNS 2020/07/28 13:13
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Vyriausybė turėtų paprasčiau numatyti, kuris kurį ministrą pavaduos, kad būtų galima išvengti chaoso.

„Žinot, ne raketų mokslas. Kai pagalvoji, problema visai nesudėtinga ir tikrai nesunkiai valdoma, bet klumpame elementariose vietose“, – žurnalistams antradienį Šiauliuose sakė šalies vadovas.

Jis teigė manantis, kad būtų galima iš anksto numatyti paprastą pavadavimo sistemą, taip pat pridūrė, kad sveikatos apsaugos ministrą pavaduojančio susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus keitimas teisingumo ministru Elvinu Jankevičiumi sukėlė bereikalingą įtampą.

„Aš manau, kad galima iš anksto numatyti sistemą, kas ką pavaduoja ir nereikėtų tų diskusijų dabar apie vicepremjerus ar kažkokias naujas pareigybes. Užtektų tik vieno labai paprasto principo – tas pavaduoja tą, o tas pavaduoja aną ir viskas būtų aišku“, – tvirtino G. Nausėda.

„Bet kadangi neaiškiais pagrindais paskiriamas ponas Narkevičius, tada susizgrimbama, kad ponas Narkevičius netinka ir tada vėl imamasi sprendimo kažką keisti jau procese, kas yra visiškai nesuprantama, kelia bereikalingas įtampas, kelia diskusijas viešojoje erdvėje“, – pridūrė jis.

Sveikatos apsaugos ministerija anksčiau yra informavusi, kad ministrą Aurelijų Verygą dvi savaites pavaduos J. Narkevičius, po to – švietimo ministras Algirdas Monkevičius, o paskutinę atostogų savaitę – socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Tačiau šią savaitę sveikatos apsaugos ministrą pavaduoti paskirtas buvo teisingumo ministras E. Jankevičius, teigęs, kad apie būsimas pareigas sužinojo prieš kelias dienas.

A. Veryga atostogų išėjo praėjusį pirmadienį ir planuoja atostogauti penkias savaites.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA