Prezidentas apie Registrų centro problemas: žmonės neturėtų mokėti iš savo kišenės | Kas vyksta Kaune

Prezidentas apie Registrų centro problemas: žmonės neturėtų mokėti iš savo kišenės

BNS 2020/07/28 13:00
R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda dėl besitęsiančių problemų Registrų centre atkuriant e.sveikatos sistemą paragino ekonomikos ir inovacijų ministrą Rimantą Sinkevičių nutraukti atostogas ir grįžti į darbą.

„Paraginau nedelsiant grįžti į darbą. Atostogos tokiomis sąlygomis ir aplinkybėmis yra netoleruotinos. Dėl objektyvių priežasčių žmogus negalėjo būti darbe iš karto, tą pačią dieną, rytoj jis turi sugrįžti į darbą“, – antradienį spaudos konferencijoje teigė šalies vadovas, komentuodamas situaciją Registrų centre.

Anot prezidento, valdžios institucijose, priešingai nei privačiame versle, trūksta prevencinių sistemų, kurios padėtų išvengti panašių situacijų.

„Tada taip atsitinka, kad lietus, sniegas Lietuvoje visada tampa kažkokių baisių iššūkių šaltiniu“, – sakė G. Nausėda.

Kaip teigė prezidentas, šiuo metu svarbiausia užduotis – užtikrinti, kad dėl valdžios institucijų klaidų nenukentėtų „paprasti žmonės – klientai, pacientai, medikai“.

„Taip, jūs pasakysite, kad dabar jie kenčia, bet kad dėl to nesusidarytų kažkokių finansinių nuostolių. Kad sistema ne tik būtų paleista kaip galima greičiau, bet kad žmonės neturėtų mokėti savo kišene už tai, kad valstybė tam tikrose sektoriuose, deja, nesusitvarko su tokio pobūdžio iššūkiais“, – kalbėjo šalies vadovas.

„Tai – svarbiausias tikslas, o apie galvas pakalbėsim vėliau“, – pridūrė jis.

Po Vilniuje vykusios liūties praėjusio pirmadienio vakarą trūkus vamzdžiui buvo užpilta Registrų centro serverinė. Dėl to buvo sutrikusi daugelio įmonės valdomų sistemų veikla, e.sveikatos sistemos nepavyko atstatyti iki šiol.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA