Koronaviruso židiniu tapusi Kauno įmonė laikinai nepriima vairuotojų iš Uzbekistano | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso židiniu tapusi Kauno įmonė laikinai nepriima vairuotojų iš Uzbekistano

Bendrovės nuotr.

Kauno logistikos bendrovėje „Hegelmann Transporte“ daugiau nei 30 darbuotojų užsikrėtus koronavirusu, bendrovė testuoja visus iš atostogų grįžtančius vairuotojus, įvedė privalomą saviizoliaciją įsidarbinantiems iš kitų šalių ir laikinai nepriima vairuotojų iš Uzbekistano.

Visiems į bendrovę naujai įsidarbinti atvykstantiems vairuotojams taikomas 14 dienų izoliacijos periodas. Atvykstantiems asmenims rekomenduojama pagal galimybes atlikti testą ir toje šalyje, iš kurios atvyksta.

Koronaviruso testas atliekamas izoliacijos periodo pradžioje ir pabaigoje. Testuojami ir visi vairuotojai, kurie jau dirba bendrovėje ir nori grįžti į darbą po atostogų, rašoma „Hegelmann Transporte“ pranešime žiniasklaidai.

„Hegelmann Transporte“ vadovo Tomo Jurgelevičiaus teigimu, situacija buvo greitai lokalizuota, todėl bendrovė veikia stabiliai. „Susidūrę su įvežtinių COVID-19 atvejų plitimu nukreipėme visas pastangas darbuotojų ir visuomenės apsaugai. (…) Operatyviai atnaujinome ir papildėme taikomas apsaugos priemones“, – pranešime spaudai sakė T. Jurgelevičius.

Pasak T. Jurgelevičiaus, bendrovė Kaune veikia trijose skirtingose vietose esančiuose padaliniuose.

„Įvežtiniai COVID-19 atvejai buvo susiję su vienu transporto skyriaus padaliniu, esančiu Pramonės prospekte. Dėl šios priežasties buvo laikinai sustabdyta tik vairuotojų nakvynės namų veikla. Buvo nustatyti kontaktą turėję asmenys, tad siekdami maksimalaus saugumo skubiai atlikti tyrimų nukreipėme visą dirbančių šiame padalinyje komandą. Šiame padalinyje dirbantys žmonės patyrė didelį papildomą emocinį krūvį, tad rūpinamės ir psichologinių konsultacijų organizavimu“, – teigia jis.

Primename, kad dauguma susirgusių įmonės darbuotojų yra Uzbekijos piliečiai, liepos pradžioje atvykę į Kauną dirbti tolimųjų reisų vairuotojais. „Sodros“ duomenimis, įmonėje dirba 1,8 tūkst. darbuotojų. Įmonės atstovės Agnės Ambrazevičienės teigimu, „labai nedidelė dalis“ iš jų yra Uzbekistano piliečiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA