Koronaviruso infekcija „Kauno autobusuose“: nerimą kelia negaunami neigiami atsakymai | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso infekcija „Kauno autobusuose“: nerimą kelia negaunami neigiami atsakymai

Penktadienį pranešus apie pirmąjį koronaviruso atvejį „Kauno autobusų“ darbuotojų tarpe, per savaitgalį epidemiologinė situacija įmonėje spėjo įsisiūbuoti kaip reikiant. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, įmonė savo darbą jau organizuoja nuotoliniu būdu, o dėl koronaviruso infekcijos ištirti darbuotojai nerimauja negaunantys tyrimų rezultatų, mat sutrikusi jau savaitę neveikianti e.sveikatos sistema kelia sumaištį ir tarp nesergančių virusu.

Kaip jau rašyta, šeštadienį „Kauno autobusuose“ buvo nustatyti dar penki nauji infekcijos atvejai, susirgimas nustatytas keturiems darbuotojams ir vienam asmeniui ne darbo aplinkoje. „Jie susirgo po kontakto su vairuotoju, apie kurio užsikrėtimą buvo pranešta penktadienį“, – rašoma pranešime. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro teigimu, vairuotojo susirgimas gali būti susijęs su koronaviruso protrūkiu transporto bendrovėje „Hegelmann Transporte“.

Pirmadienio ryto duomenimis, iš viso įmonėje užfiksuoti jau 8 koronaviruso infekcijos atvejai. Visgi įmonės darbuotojai, anot visuomenės sveikatos specialistų, kontakto su keleiviais neturėjo, teigiama, kad visi jie preliminariai užsikrėtė nuo vieno darbuotojo.

E. sveikatos sistema stabdo darbą

Kaune užfiksavus naują koronaviruso židinį, pradėtas masinis „Kauno autobusų“ darbuotojų tyrimas, 1203 įmonės darbuotojai jau ištirti dėl infekcijos, tačiau nerimą kelią ilgas rezultatų laukimas. Sutrikus e.sveikatos sistemai, mobiliuosiuose punktuose dėl koronaviruso išsityrę asmenys negauna neigiamų atsakymų.

„Žmonės negauna neigiamų atsakymų, kadangi neigiami atsakymai būdavo automatu išsiunčiami sms žinute, kadangi turėjome integraciją su e.sveikata. Dabar šitas procesas nevyksta ir mes labai nekantriai laukiame, kada tai vėl pasileis ir mes galėsime žmones informuoti“, – dar praeitą savaitę sakė Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties, kur veikia karštoji koronaviruso linija, vadovas Nerijus Mikelionis.

Apie teigiamus atsakymus žmonėms kaip ir anksčiau yra pranešama skambučiu, tačiau žmonės jaučia nerimą, jei išsityrė ir jokio atsakymo negavo.

A.Verygos pavadavimą pradėjęs teisingumo ministras davė 3 dienas sutvarkyti e.sveikatą

Registrų centro specialistams e. sveikatos sistemą, kurios veikla sutriko prieš savaitę, pavyks atkurti vėliausiai iki trečiadienio, žada teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Šią savaitę e. sveikata turi būti paleista. Direktoriui uždavėme, kad ją paleisti vėliausiai iki trečiadienio. Gali būti, kad patys naujausi duomenys laikinai nebus šioje sistemoje, bet visos įstaigos juos turi savo serveriuose. (…) Iki trečiadienio e. sveikata veiks“, – pirmadienį po susitikimo su Registrų centro direktoriumi Sauliumi Urbanavičiumi žurnalistams Teisingumo ministerijoje sakė E. Jankevičius

„Tikiuosi, kad taip. Darome visas pastangas, kad trečiadienį ar dar anksčiau veiktų sistema“, – pridūrė Registrų centro direktoriaus Saulius Urbanavičius.

Primename, jog po praėjusią savaitę praūžusios liūties, kai buvo užpilti Registrų centro pagrindiniai serveriai paaiškėjo, jog e.sveikatos sistema neturėjo rezervinių serverių ir buvo iškilusi grėsmė visam duomenų praradimui.  Tiesa, specialistai teigia, kad duomenis pavyko išsaugoti ir atkurti iš rezervinių kopijų, o šiuo metu stringama su sistemos testavimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA