Laisvės partija žada legalizuoti kanapes, seksualinių mažumų šeimas | Kas vyksta Kaune

Laisvės partija žada legalizuoti kanapes, seksualinių mažumų šeimas

BNS 2020/07/27 12:10
DELFI nuotr. / Kas vyksta Kaune montažas

Laisvės partija į rinkimus eina su siekiu legalizuoti kanapes medicinos ir rekreacijos tikslais, leisti įteisinti seksualinių mažumų šeimos santykius, mokyklose daugiau dėmesio skirti programavimui.

„Seniausias kultūrinis augalas Lietuvoje neištrūksta iš sovietmečio gniaužtų ir tūkstančiai žmonių kasmet yra kriminalizuojami. Mes legalizuosime kanapę pramonei, medicinai ir reakreacijai“, – pirmadienį sostinės Bernardinų sode pristatydama partijos programą sakė jos pirmininkė Seimo narė Aušrinė Armonaitė.

„Vietoj baisių bausmių taikysime griežtą platinimo kontrolę, kovosime su organizuotu nusikalstamumu ir suteiksime lengvai prieinamą priklausomybių gydymą“, – teigė politikė.

Laisvės partija tai pat sieks leisti įteisinti šeimos santykius LGBT+ (homoseksualūs, biseksualūs, translyčiai ir kitų tapatybių asmenys) žmonėms.

„LGBT+ asmenys turės teisę įteisinti savo šeimos santykius“, – sakė Laisvės partijos vadovė.

Vėliau klausiama, ar Laisvės partija sieks gėjų ir lesbiečių partnerystės, ar santuokos įteisinimo, A. Armonaitė teigė, kad „turi būti įteisinta partnerystė“.

„Turime omeny šeimos gyvenimą, kad žmonės būtų visi lygūs prieš įstatymą, ir tai technika, kaip tai padaryti. Žinoma, kad turi būti įteisinta partnerystė kaip visų lygi galimybė tvarkyti šeimos santykius. Santuoka yra bažnytinis momentas, aš čia nieko nepasakysiu“, – žurnalistams sakė A. Armonaitė.

Liberalios krypties partija į rinkimus eina su šūkiu „Laisvės partija – norintiems džiaugtis“. „Mes ją sukūrėme norėdami džiaugtis drąsiais, kūrybingais, laisvais ir atsakingais, įkvepiančiais žmonėmis“, – sakė A. Armonaitė.

Partija išskiria penkis pagrindinius programos punktus: šalia užsienio kalbų mokyklose įvesti ketvirtą – IT kalbą, palaikyti dirbančius ir kuriančius žmones ir skirti bent 3 proc. nuo bendrojo vidaus produkto mokslo tyrimams, užtrinti vienodas žmogaus teises, laikytis ekologinės krypties, legalizuoti kanapes.

„Laisvės partija visada stovi ir stovės pamatinių žmogaus teisių pusėje, tai yra žodžio laisvės, teisės viršenybės, privačios nuosavybės sargyboje, saugosime Lietuvą nuo lėtai, bet užtikrintai slenkančio autoritarizmo“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Partijos programos pristatymo renginyje kalbėjęs architektas Algirdas Kaušpėdas sakė, kad „sąmoninga, reikšminga, tikra kūryba įmanoma tik laisvėje ir laisve reikia visada rūpintis, už ją kovoti, stebėti, kai ji auga ir gyvuoja“.

„Laisvę kiekvienas žmogus ir savyje turi auginti ir dėl to reikia kaip galima kruopščiau šalinti savyje kartais užplūstančias zombiškas programas – egoistines, siauras, kupinas prietarų programas ir reikia kurti naujas programas, update’inti visada save, atnaujinti“, – kalbėjo A. Kaušpėdas.

Praėjusių metų birželį liberalios krypties Laisvės partiją įsteigė Seimo narė A. Armonaitė ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius su bendražygiais. Visuomenės apklausų duomenimis, Laisvės partijai savo balsą žada apie 3 proc. apklaustųjų.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA