Laukia permainingų orų savaitė: vasarišką karštį keis vėsa ir lietus | Kas vyksta Kaune

Laukia permainingų orų savaitė: vasarišką karštį keis vėsa ir lietus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio dieną bus nepastoviai debesuota ir labai šilta. Temperatūra įdienojus kils iki 24-29 laipsnių, tik vakariniuose rajonuose vietomis bus gaiviau apie 20-23 laipsnius. Popietinėmis valandomis ims formuotis aukšti kamuoliniai debesys, daug kur prapliups trumpi lietūs su perkūnija, per ją vėjas kai kur staigiai įsismarkaus iki 15-17 m/s.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienio naktį trumpi lietūs pasitaikys jau tik vietomis, kai kur nakties pradžioje pažaibuos. Vėjas silps.

Vakariniuose rajonuose ims formuotis rūkas. Temperatūra paryčiais pažemės iki 11-16 laipsnių. Diena bus debesuota su pragiedruliais, pavienėse vietovėse trumpai nulis. Kai kur galima perkūnija.

Termometrai vėl rodys aukštą – 24-29 laipsnių temperatūrą. Didžiausia šiluma prognozuojama pietiniuose rajonuose, vietomis oras gali įkaisti ir iki 30 laipsnių.

Trečiadienį kartu su atmosferos frontu atkeliaus ir permainos. Naktį slinks trumpi lietūs, vietomis su perkūnija. Bus ne tik drėgna, bet ir tvanku, atvės tik iki 14-19 laipsnių.

Dieną pradės veržtis vėsesnis oras: prie jūros ir Žemaitijoje bus tarp 18-20, kitur 21-26 laipsniai. Lietus numatomas tik vietomis. Vakariniuose rajonuose pūs stiprokas pietvakarių, vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15-17 m/s.

Ketvirtadienį išliks gana vėjuota, kartais pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai sustiprės iki 15-18 m/s. Palis tik trumpai ir ne visur. Šiluma jau bus gerokai menkesnė nei savaitės pradžioje: naktį 10-15, dieną 17-22 laipsniai.

Penktadienis prognozuojamas truputį drėgnesnis: naktį kai kur, dieną jau didesnėje šalies dalyje trumpai palis. Kai kur galima perkūnija. Vėjas išliks stiprokas, vietomis gūsingas. Naktį vėl temperatūra kris iki 10-15, o dieną bus šiek tiek šilčiau – 18-23 laipsniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA