Fiksuoja kauniečiai: kaip dezinfekuoti rankas? | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kauniečiai: kaip dezinfekuoti rankas?

Skaitytojo nuotr.

Kol koronaviruso infekcija vis dažniau primena apie save vis okupuodama Kauno įmones, epidemiologai ir Vyriausybė pradeda kalbėti apie privalomų kaukių dėvėjimą, o kauniečiams kyla paprastas klausimas, kaip viešajame transporte dezinfekuoti rankas?

Pirmadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė skaitytojo nuotraukos, kurioje užfiksuota užkarda viešajame transporte. Iš pažiūros, viskas būtų lyg ir gerai, kadangi „Kauno autobusai“ liepos 24 dieną pranešė, kad viešajame transporte stabdoma bilietų prekyba pas vairuotojus.

Tačiau tuo tarpu, kai dar vasario pabaigoje, vos tik pradėjus plisti koronavirusui, „Kauno autobusai“ dezinfekcinėmis priemonėmis aprūpino ne tik vairuotojus, bet ir keleivius, kurį laiką miestiečiai laisvai galėjo dezinfekuoti rankas.

Panašu, kad į viešąjį transportą sugrąžinus senąją tvarką, teks pamiršti ir dezinfekciją. „Kauno autobusai, kaip dezinfekuoti rankas?“, – pirmadienį užfiksuotu vaizdu dalijasi skaitytojas.

Dezinfekcija Kauno viešajame transporte / Skaitytojo nuotr.

Tiesa, kaunietis panoro likti anonimu ir nenurodė, kuriame viešajame transporte nepavyko dezinfekuoti rankų. Pirmadienio popietę į redakciją kreipėsi dar viena skaitytoja. „Iškilo toks klausimas, į autobusus negalima įlipti pro priekį – suprantama, bet kažkodėl dezinfekcinis skystis atsirado tik prie vairuotojo. Kodėl taip yra? Kai buvo karantinas tai buvo kitaip, juk pagal mane tai išlipant reikalingas dezinfekcinis skystis“, – dėstė moteris.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad apie bilietų prekybos stabdymą ir besikeičiančią įlaipinimo tvarką pranešta vos tik sužinojus, kad vienas iš „Kauno autobusų“ vairuotojų serga koronavirusu, tiesa, vėliau paaiškėjo, kad vairuotojas su keleiviais kontakto neturėjo. Šiai dienai klastinga infekcija jau pakirtus 8 „Kauno autobusų“ darbuotojus.

Tuo tarpu Kauno savivaldybė stiprina dezinfekavimo darbus autobusuose ir troleibusuose, taip pat viešojo transporto stotelių stoginėse, o Vyriausybė paskelbė planus sugrąžinti privalomas kaukes.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA