Pareigūnams net ieškoti nereikia – pažeidėjai patys prisistato į komisariatą | Kas vyksta Kaune

Pareigūnams net ieškoti nereikia – pažeidėjai patys prisistato į komisariatą

Kauno AVPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, liepos 20-26 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių.

[galerija kiek=”4″]

Naudojant mobilius greičio matuoklius per praėjusią savaitę Kauno apskrityje buvo užfiksuota 992 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 538 vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 355 – nuo 20 iki 30 km/val, 67 – nuo 30 iki 40 km/val, 22 – nuo 40 iki 50 km/val.

Taip pat buvo užfiksuota dar 10 vairuotojų, kurie viršijo greitį daugiau nei 50 km/val. Liepos 22 d. 17.18 val. kelyje A5, Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, buvo užfiksuoti du automobiliai, lėkę vienas paskui kitą. „Mercedes Benz“ važiavo 171 km/val., „BMW“ – 169 km/val. greičiu, kur nustatytas leistinas greitis – 90 km/val.

Praėjusią savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 11 vairuotojų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami teisės to daryti. Išaiškinti ir 26 neblaivūs vairuotojai bei 5 neblaivūs dviratininkai, rašoma Kauno AVPK pranešime žiniasklaidai.

Vienas neblaivus vairuotojas pats „prisidavė“ pareigūnui, skubėjusiam anksti ryte į tarnybą. Liepos 25 d. apie 5.45 val. į tarnybą vykstantis Kelių policijos valdybos pareigūnas Kaune, Chemijos g. – Pramonės pr. žiede, pastebėjo eismo įvykį – atsitrenkusį automobilį, iš kurio išlipę du vaikinai ir trys merginos pradėjo šalintis.

Pareigūnas liepė vairavusiam asmeniui, kaip ir kitiems keleiviams, sustoti, tačiau šie pradėjo bėgti. Pareigūnas pasivijo vairavusį asmenį ir padedamas sustojusio kito vairuotojo, parvedė jauną vairuotoją (gim. 1999 m.) prie automobilio. Sklindantis kvapas išdavė, kad vyras vartojęs alkoholio, to jis ir pats neneigė. Taip pat nurodė, kad vairuotojo pažymėjimo nebeturi, nes teisė vairuoti jam atimta.

Visa kompanija buvo pristatyta į šalia esančią policijos įstaigą. Vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,42 prom., kiti keleiviai, su tik iš vakaro įsigyta transporto priemone, iš naktinio klubo namo traukė taip pat neblaivūs.

Tuo istorijos, kuomet protokolai surašyti prie pat policijos įstaigų nesibaigė. Šiandien, liepos 27 d., apie 09.40 val. Kaune, Vytauto pr., po vyriausiojo policijos komisariato langais protokolas buvo surašytas „BMW“ vairuotojui (gim. 1989 m.), kuris, kelio ruože, kurio priešpriešinio krypties eismo srautus skiria dviguba ištisinė linija, įvažiavo į priešpriešinio eismo krypties juostą, taip sukeldamas pavojų kitiems eismo dalyviams.

Visa to priežastis – noras pasilikti transporto priemonę prie įėjimo į pastatą. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d. (Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas), vairuotojui gresia bauda nuo 450 iki 550 eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 12 mėn. iki 24 mėn.

Pirmadieniui besibaigiant, apie 15.15 val., į vyriausiąjį komisariatą atvyko dar vienas gyventojas, panoręs transporto priemonę pasilikti prie durų. Šįkart vairuotojas (gim. 1986 m.) nekirto dvigubos ištisinės linijos, tačiau pas pareigūnus atvyko su automobiliu „Peugeot 307“ be techninės apžiūros bei privalomojo civilinės atsakomybės draudimo. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o vairuotas automobilis nutransportuotas.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 13 eismo dalyvių (pernai iki liepos mėnesio pabaigos – 19), dar 403 sužeisti (pernai – 400). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA