Koronavirusu užsikrėtęs lazdijiškis antrą kartą pabėgo iš Kauno klinikinės ligoninės | Kas vyksta Kaune

Koronavirusu užsikrėtęs lazdijiškis antrą kartą pabėgo iš Kauno klinikinės ligoninės

delfi.lt / Vilma Danauskienė 2020/07/26 12:51
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pavojinga COVID–19 liga (koronavirusu) sergantis 54-ių lazdijietis Domininkas Armalis sekmadienio rytą ant kojų sukėlė Kauno klinikinės ligoninės personalą ir policijos pareigūnus. Vyras jau antrą kartą savavališkai pasišalino iš šios gydymo įstaigos.

Po maždaug poros valandų iki šiol neišsiaiškintomis aplinkybėmis vyras buvo sugrąžintas atgal į gydymo įstaigos palatą. Pirminiais duomenimis, vyras grįžo pats.

Ar gydymo įstaigą savavališkai palikęs vyras per tą laikotarpį turėjo naujų kontaktų ir kur jis lankėsi, šiuo metu aiškinasi ligoninės ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai bei policijos pareigūnai.

Gydymo įstaigos atstovas spaudai Saulius Tvirbutas žiniasklaidai patvirtino, kad mėginimo pabėgti iš gydymo įstaigos faktas buvo.

„Po pirmojo pabėgimo vyras buvo laikomas palatoje, kurioje buvo išimtos langų rankenos, o durys rakinamos iš išorės. Tačiau sekmadienio rytą, po pusryčių, pastebėta, kad paciento palatoje nėra.

Jis kažkaip sugebėjo atidaryti langą ir pro jį pasprukti. Vėliau vyras pastebėtas ligoninės teritorijoje ir grąžintas į palatą. Informavome policijos pareigūnus, kurie šiuo metu organizuoja policijos budėjimo postą gydymo įstaigos patalpose“, – sakė S. Tvirbutas.

Užkrečiama liga sergantis vyras iš medikų priežiūros pasprunka antrąkart – pirmą kartą iš tos pačios gydymo įstaigos lazdijietis paspruko liepos 23-ią dieną. Tuomet vyras taip pat paspruko per palatos langą.

Jo paieškai tąkart buvo mestos gausios policijos pajėgos. Vyras surastas po keturių valandų paieškų gimtojo Lazdijų rajono Straigių kaime.

Iki to laiko iš Kauno gydymo įstaigos pabėgęs D. Armalis sugebėjo iki Seirijų (Lazdijų r.) nuvykti maršrutiniu autobusu, vėliau aplankyti vietinę parduotuvę ir būti pavėžėtas vietos gyventojo nuosavu automobiliu.

Dėl koronaviruso grėsmės, kai šia liga sergantis vyras važiavo maršrutiniu autobusu Kaunas–Kapčiamiestis–Druskininkai, Druskininkų savivaldybė atšaukė šį savaitgalį turėjusią vykti šventę Leipalingio miestelyje.

Dėl D. Armalio pirmojo pabėgimo iš gydymo įstaigos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 277 straipsnio 1 dalį – Kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimas.

Šis straipsnis numato, kad tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA