Į Ruklą su savo tankais ir kovos mašinomis atvyko 300 prancūzų karių | Kas vyksta Kaune

Į Ruklą su savo tankais ir kovos mašinomis atvyko 300 prancūzų karių

BNS 2020/07/26 19:55
KAM nuotr.

Atgabenus karinę techniką, prancūzai šią savaitę baigė komplektuoti savo karių kuopą NATO batalione Rukloje. Maždaug 300 Prancūzijos karių su penkiais tankais „Leclerc“ ir keliolika pėstininkų kovos mašinų Lietuvoje tarnaus iki metų pabaigos.

Pirmieji kariai į batalioną atvyko liepos pradžioje, vėliau atgabenta karinė technika. Kariai ir technika atgabenti kariniais traukiniais ir lėktuvais.Į

„Po to, kai 2020 metų liepos 3-ąją atvyko pirmieji kariai, priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Prancūzijos taktinis komponentas dabar yra visiškai dislokuotas Rukloje šešių mėnesių rotacijai iki gruodžio pabaigos“, – BNS informavo Prancūzijos gynybos atašė Lietuvoje pulkininkas Stephane’as Loechleiter (Stefanas Lekletė).

„Kontingentas, be kita ko, turi penkis pagrindinius kovos tankus „Leclerc“ ir 14 pėstininkų kovos mašinų VBCI“, – detalizavo karininkas. Kariai ir technika atvyko iš Prancūzijos kariuomenės 5-ojo dragūnų bataliono, dislokuoto Maji le Kane (Mailly-le-Camp).

Prancūzijos karių kontingentą Lietuvoje sudaro beveik 300 karių, iš jų apie 200 karių suformuoja mechanizuotąją pėstininkų kuopą ir dar apie 100 karių vykdo administracines ir logistines užduotis.

Vokiečių vadovaujamą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę Lietuvoje sudaro daugiau nei 1200 karių. NATO batalionai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje dislokuoti 2017 metų pradžioje, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA