Iš mokesčių inspekcijos – 100 tūkst. eurų vertės pasiūlymas | Kas vyksta Kaune

Iš mokesčių inspekcijos – 100 tūkst. eurų vertės pasiūlymas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ieško, kas galėtų į eurus konvertuoti konfiskuotą kriptovaliutą. Tam ketinama išleisti iki 100 tūkst. eurų (su PVM).

BNS skaičiavimu, jei kriptovaliuta būtų konvertuota šiuo metu, į valstybės biudžetą būtų pervesta maždaug 3,6 mln. eurų.

„Konvertavus kriptovaliutą į eurus bendra suma bus didesnė (nei už konvertavimo paslaugas – BNS), tačiau šiuo metu įvardinti tikslios sumos, kuri bus pervesta į biudžetą, negalima, kadangi kriptovaliutos kursas rinkoje nuolat keičiasi“, – BNS komentuoja VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova.

Pasak jos, į eurus norima konvertuoti teismo konfiskuotą kriptovaliutą. Valstybei perduota apie 336,85 bitkoino, 360,38 eterio ir 11,993 tūkst. vienetų Monero.

„Konkursu perkama kriptovaliutos konvertavimo į eurus paslauga. Paslaugos tiekėjas parduos kriptovaliutą virtualiojo turto keityklose ar biržose ir visą gautą sumą eurais perves į VMI sąskaitą“, – komentavo I. Gavrilova.

Ji paaiškino, kad tokią paslaugą galėtų teikti įmonė, kuri specializuojasi skaitmeninio turto valdymo srityje.

Konkursas paskelbtas ketvirtadienį, nurodoma centriniame viešųjų pirkimų portale. Potencialūs dalyviai turi pateikti paraiškas iki rugpjūčio 3 dienos, o sutartis su laimėtoju bus sudaroma daugiausiai metams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA