Blaivumo reidą surengę pareigūnai nusitaikė į „CityBee“ vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Blaivumo reidą surengę pareigūnai nusitaikė į „CityBee“ vairuotojus

Kauno apskrities VPK nuotr.

Penktadienį vairuotojų blaivumą masiškai tikrinę Kauno pareigūnai didesnį dėmesį skyrė trumpalaikės automobilių nuomos bendrovės „CityBee“ klientams. Tiesa, šie Kelių eismo taisyklių nepažeidė, tačiau nustatytas ne vienas gerokai įkaušęs vairuotojas.

Liepos 24 d. vakarą vykusios policinės priemonės metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai Jonavoje ir Kaune patikrino per 1300 vairuotojų blaivumą, ypatingą dėmesį skiriant trumpalaikės nuomos paslaugomis besinaudojantiems vairuotojams.

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, sustabdytas 21 tuo metu važiavęs trumpalaikės nuomos automobilis. Pažeidimų nenustatyta – tik vienas iš patikrintų vairuotojų jų buvo vartojęs alkoholio, tačiau neviršijo leistinos nustatytos normos.

Visgi nustatyti penki neblaivūs kitų automobilių vairuotojai – 0,69 prom., 0,84 prom., 1,38 bei 0,11 prom. ir 0,13 prom. pradedantiesiems vairuotojams. Lengvas girtumo laipsnis fiksuotas ir vienam dviratininkui.

Patruliavę pareigūnai surašė dar tris administracinio nusižengimo protokolus vairuotojams, kurių transporto priemonių šoninių stiklų laidumas buvo mažesnis nei nustatyta.

Tokios ir panašios eismo saugumo priemonės vykdomos nuolat. Tačiau Kauno apskrities pareigūnai prasitaria, kad šį savaitgalį, kaip ir kolegos kitose apskrityse, skirs dar didesnį dėmesį neblaiviems vairuotojams, dėl kurių, pasak statistikos, dažnai įvyksta ne viena skaudi nelaimė kelyje.

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems bei linki saugaus kelio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA