Kauniečiams paskelbtas naujas „Judėk sveikai“ nemokamų treniruočių tvarkaraštis | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams paskelbtas naujas „Judėk sveikai“ nemokamų treniruočių tvarkaraštis

Organizatorių nuotr.

Liepos viduryje Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kauniečiams pristatė jau kasmetiniu tapusio nemokamų treniruočių projekto „Judėk sveikai“ vasaros sezono tvarkaraštį. Šiemet vasaros sporto užsiėmimai miesto gyventojams bus organizuojami kiek daugiau nei devynias savaites, o treniruotes kauniečiai galės rinktis pagal norimą intensyvumo lygį, mėgstamas fizines veiklas bei savo amžiaus grupę.

„Nemokamų treniruočių projektas „Judėk sveikai“ kasmet pritraukia šimtus sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių kauniečių. Treniruotės ir mankštos vyksta visais metų sezonais, įvairiomis savaitės dienomis, skirtingose Kauno miesto viešosiose erdvėse jau nuo 2013 metų.

„Judėk sveikai“ vaikų treniruotės / Organizatorių nuotr.

Iš pradžių jį inicijavo aktyvieji miesto visuomenininkai, o vėliau perėmė Kauno miesto savivaldybė kartu su visuomenės sveikatos biuru. Visus kauniečiams siūlomus užsiėmimus veda profesionalūs treneriai, padedantys ne tik taisyklingai atlikti pratimus, bet ir garantuojantys puikią treniruočių nuotaiką ir energiją po jų“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Julija Kleivaitė.

Naujajame projekto „Judėk sveikai“ vasaros treniruočių tvarkaraštyje – 9 skirtingo tipo, kvalifikuotų trenerių vedami užsiėmimai. Visu devynių savaičių laikotarpiu vyks akrobatikos ir terapijos elementų turintys „Acro joga“ užsiėmimai, aukšto intensyvumo intervalinės jėgos bei ištvermės treniruotės „Strong Nation (Strong by Zumba)“, senjorų funkcinės treniruotės, joga vaikams ir joga suaugusiems, „Cardio Boxing“ užsiėmimai, fizinio aktyvumo užsiėmimai 5-12 metų amžiaus vaikams, bėgimo bei funkcinės treniruotės suaugusiems.

„Judėk sveikai“ nemokamų treniruočių tvarkaraštis / Orhanizatorių nuotr.

„5-12 metų vaikučius auginančių tėvų patogumui vaikų ir suaugusiųjų treniruotes tvarkaraštyje apjungėme pagal laiką ir vietą. Kol sportuoja vaikai, toje pačioje vietoje, tuo pačiu metu savo fiziniu aktyvumu gali pasirūpinti ir tėveliai. Suaugusiųjų funkcinės treniruotės vyksta tuo pat metu kaip vaikų bendrojo fizinio aktyvumo treniruotės, o suaugusiųjų jogos užsiėmimų laikas ir vieta sutampa su vaikų jogos užsiėmimais“, – sako visuomenės sveikatos specialistė.

Didžioji dalis užsiėmimų organizuojama atvirose, viešose, miestiečių mėgstamose erdvėse: Panemunės šile, Draugystės parke, Nemuno salos „Sakurų parke“, Dainų slėnyje. Treniruotės senjorams vyksta Kauno krepšinio mokykloje „Žalgiris“, įsikūrusioje adresu Pašilės g. 41, Kaunas. Su savimi užsiėmimų metu dalyviai prašomi turėti tik savo kilimėlį ir vandens atsigerti.

„Judėk sveikai“ treniruotės / Organizatorių nuotr.

Vasaros sezono tvarkaraštis galioja iki pat rugsėjo 18 dienos, o jau nuo rugsėjo 21 d. bus skelbiami nauji užsiėmimai, treniruočių laikai ir vietos. Visuomenės biuro sveikatos specialistės teigimu rugpjūčio mėnesį „Judėk sveikai“ projekto dalyviams planuojami ir keli smagūs siurprizai.

Detalų tvarkaraštį, tikslų užsiėmimų laiką, vietas bei kitą svarbią informaciją galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA