Techninė apžiūra gyventojams gali prailgti: nebeliko gyvų eilių | Kas vyksta Kaune

Techninė apžiūra gyventojams gali prailgti: nebeliko gyvų eilių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi sutrikę kauniečiai, atkreipę dėmesį, jog pasikeitė techninės apžiūros centro (TAC) darbų tvarka – nebeliko gyvų eilių, o visi automobiliai priimami tik su išankstine registracija. TAC direktorius pastebi, kad pasikeitus tvarkai, automobilių apžiūros vyksta sklandžiau.

„Kodėl technikinėje nebėra gyvų eilių?? Teko laukti tris dienas, kad patikrintų automobilį, tačiau iš pirmo karto nepraėjus, dabar tik kitą savaitę pavyko užsiregistruoti, nes laisvų laikų nėra. Baigėsi technikinės galiojimas, galvojau, susitvarkysiu per kelias dienas ir galėsiu naudotis automobiliu. Karantinas jau baigėsi, kodėl negrąžina gyvų eilių??“ – dėl susiklosčiusios situacijos teiravosi kaunietis.

Jo teigimu, anksčiau automobilį galima buvo atvežti ir du kartus per dieną, kai vieną kartą apžiūros nepraėjus, galėdavai pataisyti rastus trūkumus ir grįžti į apžiūros centrą, kad automobiliui būtų patvirtintas techninis pasas. Dabar tokios tvarkos neliko.

Nauja tvarka padeda išvengti nemalonių situacijų

Susisiekus su Kauno techninės apžiūros centro direktoriumi Gintaru Ciegiumi, šis patvirtino, jog gyvų eilių buvo atsisakyta dar prieš karantiną ir grąžinti jų neketinama. Šiuo metu, įvedus tik išankstinių laikų priėmimą, anot įmonės vadovo, darbas atliekamas efektyviau.

„Gyvos eilės principo atsisakyta nuo karantino pradžios dėl suprantamos priežasties: kad nebūtų didelio klientų susibūrimo vienoje vietoje. Išankstinė registracija panaikino eiles prie techninių apžiūrų stočių, vairuotojai gali taupyti ir planuoti savo laiką, mes turime galimybę tolygiai valdyti klientų srautus“, – apie pasikeitusią tvarką pasakojo G. Ciegius.

Įmonės direktorius aiškina, jog tokia tvarka padeda išvengti nemalonių situacijų, kai atvažiavę gyventojai pralaukia kelias valandas ir tenka išvažiuoti nesulaukus patikros, nes tokio didelio srauto nepavyksta aptarnauti, o užsiregistravus iš anksto užtikrinamą, jog paslauga asmenims bus suteikta.

G. Ciegius pastebi, jog šiuo metu TA stotyse yra didesnis srauto apkrovimas, nes be įprasto automobilių srauto, kas 5-6-tas automobilis yra tas, kurio valdytojas pasinaudojo TA atidėjimu dėl karantino.

„Jei būtume nepriėmę sprendimo klientus aptarnauti tik su išankstine registracija, šiuo metu turėtume milžiniškas eiles, didžiulį chaosą bei nepatenkintų klientų skundus dėl ilgo laukimo eilėse. Prieš keletą savaičių Kaune, Aleksote, turėjome vieną stotį, kurioje TA galima buvo atlikti gyva eile.

Tačiau ir čia tvarką buvome priversti pakeisti, nes automobilių eilė netilpdavo kieme, ji išsirikiuodavo Veiverių g., tuo trukdydama saugiam transporto priemonių eismui. Į šią stotį sulaukdavome klientų iš kitų rajonų, net iš Vilniaus atvykdavo“, – argumentus, kodėl buvo priimtas sprendimas pakeisti darbų organizavimo tvarką dėstė jis.

Apžiūrų efektyvumas išaugo

Anot G. Ciegio, Kauno mieste dirba keturios techninės apžiūros (TA) stotys, o kiekvieną dieną pateikiama net po 600 rezervacijos laikų, naujus rezervacijos laikus gyventojai gali rasti po vidurnakčio. Įmonės turimais duomenimis, lyginant 2019 ir 2020 metų birželio mėnesio rezultatus, pastebima, jog įvedus naują tvarką ir atsisakius gyvos eilės principo, pirminių apžiūrų atlikta 15,6 proc. daugiau.

„Žinoma, dėl didžiulio automobilių srauto šiuo metu, sugalvojus tą pačią dieną atlikti TA, to padaryti dažniausiai nepavyks, nes užsirašiusių eilė yra kelioms dienoms į priekį. Už tai rekomenduojame klientams į TA atvykti anksčiau, bent jau prieš 20 dienų, kol dar nepasibaigė senosios TA galiojimas.

Tada, nepraėjus iš pirmo karto, klientas turi galimybę ramiai, nebijant, kad nubaus policija, važiuoti į servisą remontuoti automobilį, nes dar galioja senoji techninė apžiūra (jei nenustatoma pavojingų trūkumų, o tik dideli trūkumai)“, – pataria G. Ciegius.

„Atvykus į TA ne anksčiau, kaip 30 dienų, likęs senosios TA galiojimo laikas nepradingsta, jis prisideda prie naujos apžiūros. Išankstinė registracija nebus reikalinga jei atvykstama pakartotinei techninei apžiūrai, kai pirminės TA metu buvo nustatyti tokie trūkumai, kurių pašalinimą galima patikrinti be kontrolinės įrangos ar tiesiog TAC kieme. (Pvz., patikrinti, ar veikia numerio apšvietimo žibintai, saugos diržų būklė, akumuliatoriaus tvirtinimas bei kiti panašūs nustatyti neatitikimai techniniams reikalavimams)“, – pastebi techninės apžiūros centro vadovas.

Prie gyvų eilių principo grįžti neketina

Tiesa, net jei techninė apžiūra nebegalioja, vairuotojams yra suteikta išeitis – internetu arba atvykus į TA stotį galima įsigyti dienos leidimą atvykimui į techninę apžiūrą. Šio leidimo kaina – 2,90 Eur. Tokiu būdu, užsiregistravus apžiūrai iš anksto, neteks sukti galvos, kaip automobilį atgabenti į apžiūros centrą.

„Prie gyvų eilių jau negrįšime, nes tai praeitas etapas. Nesakome ne ir dabar užklydusiems neužsiregistravusiems klientams, juos priimsime, bet tik tada, kai turėsime tam galimybę, kai tuo metu nebus užsiregistravusių klientų“, – apie geranorišką centro nusiteikimą vairuotojų atžvilgiu kalbėjo G. Ciegius.

Anot direktoriaus, viskas priklauso nuo to, kokie automobiliai yra tikrinami, jei atvežamas techniškai tvarkingas automobilis, jo apžiūra užtrunka trumpiau, nei apleisto, neprižiūrėto automobilio. Tokiais atvejais, trūkumams nustatyti ir automobilius įtraukti į TA rezultatų kortelę užtrunka bent pusvalandį, todėl be registracijos atvykusių automobilių galimybės priimti nelieka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA