Kauno gatvėse girtų vairuotojų bumas: vienas jų teisę vairuoti atgaus ne anksčiau nei po 10 metų | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėse girtų vairuotojų bumas: vienas jų teisę vairuoti atgaus ne anksčiau nei po 10 metų

Kauno apskr. VPK nuotr.

Vakar, liepos 23 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai vakare vykusios policijos priemonės metu sulaikė ne vieną neblaivų vairuotoją pačiame Kauno mieste – Europos prospekte bei Birštono gatvėje.

[galerija kiek=”8″]

Skaičiai iškalbingi

Iš viso pareigūnai patikrino per 2200 transporto priemonių bei jų vairuotojų. Nustatyti penkti vairuotojai, kurie sėdo vairuoti transporto priemones būdami neblaivūs. Visiems jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Du vairuotojai, kaip paaiškėjo, vairuoja neblaivūs nebe pirmą kartą, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Vienas jų, kuriam nustatytas 0,67 prom. girtumas, „pričiumpamas“ antrą kartą, o kitas, kuriam nustatytas 0,44 prom. girtumas – net trečiąjį kartą. Jam teisė vairuoti atimta jau buvo du kartus. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Saugaus eismo automobilių keliais įstatymu, trečią kartą vairavus neblaiviam, teisė vairuoti grąžina ne anksčiau nei po 10 metų.

Dar 15 vairuotojų taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos. Vykdytos priemonės metu nustatyta ir keletas atvejų, kuomet vairuotai naudojosi mobiliojo ryšio telefonais, buvo neapdraudę savo transporto priemonių civilinės atsakomybės draudimo ar viršijo nustatytą leistiną greitį.

Dar didesnis dėmesys

Tokios ir panašios eismo saugumo priemonės vykdomos nuolat. Tačiau Kauno apskrities pareigūnai prasitaria, kad šį savaitgalį, kaip ir kolegos kitose apskrityse, skirs dar didesnį dėmesį neblaiviems vairuotojams nustatyti, dėl kurių, pasak statistikos, dažnai įvyksta ne viena skaudi nelaimė kelyje.

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA