Į teisiamųjų suolą sės kauniečių šeima: sutuoktiniai įtariami neteisėtu praturtėjimu | Kas vyksta Kaune

Į teisiamųjų suolą sės kauniečių šeima: sutuoktiniai įtariami neteisėtu praturtėjimu

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame kauniečiai sutuoktiniai įtariami neteisėtu praturtėjimu – iš nelegalių pajamų pirko nekilnojamąjį turtą ir prabangius automobilius. Neteisėtai įgyto turto vertė galimai siekia daugiau nei 80 tūkst. eurų.

Kaip rašoma FNTT pranešime žiniasklaidai, į pareigūnų akiratį kauniečių pora pakliuvo dar 2015 metų pabaigoje, surinkus duomenis apie įtartinus jos pirkinius ne pagal pajamas.

Nors šeima gyveno iš motinystės pašalpos ir vidutinio darbo užmokesčio, ji oficialiai pirko ne vieną nekilnojamojo turto objektą Kauno mieste bei rajone ir prabangius automobilius.

Sutuoktiniai taip pat oficialiai teikė paskolas dviem juridiniams asmenims, būdami jų akcininkais. Per metus tokių paskolų suteikta už kelias dešimtis tūkstančių eurų. Pareigūnai įtaria, kad nelegalios pajamos buvo gautos iš šešėlyje vykdytos komercinės veiklos.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Sutuoktinių byla perduota Kauno apylinkės teismui.

Už neteisėtą praturtėjimą, kai nuosavybės teise įgytas didesnis nei 500 MGL vertės turtas, kuris negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų bei turto konfiskavimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA