Į Nemuno krantinę be turėklų vėl vyko ugniagesiai | Kas vyksta Kaune

Į Nemuno krantinę be turėklų vėl vyko ugniagesiai

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Ketvirtadienio vakarą į Nemuno krantinę net du kartus vyko ugniagesiai. Dėl neįrengtų atitvarų įvykusių nelaimių sąrašą papildė dar viena, tiesa, vargu ar šįkart atitvarai būtų padėję išvengti nelaimės, mat į Nemuną įkrito gyvūnas.

„Kas vyksta prie Aleksoto tilto??? Gaisrinė, kopėčios į vandenį.. Nejau vėl įkrito žmogus..“, – ketvirtadienio vakarą naujienų portalo teiravosi skaitytoja.

Neilgai trukus, ugniagesiai pranešė, kad Nemuno krantinėje vyko neeilinė operacija. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, liepos 23 dieną, apie 21.18 val. pranešta, kad nuo skardžio nukritęs kačiukas negali išlipti į krantą.

Atvykę į įvykio vietą ugniagesiai su ištraukiamomis kopėčiomis nusileido iki krantinės. Buvo patikrinta apie poros šimtų metrų krantinės atkarpa, bet katinėlis nebuvo rastas. „Krantinėje yra daug angų kur jis gali pasislėpti ir nėra galimybės viską patikrinti“, – nurodoma PAGD įvykių suvestinėje. Taigi pamainos vado ir gyvūnų globos tarnybos sprendimu paieška nutraukta.

Visgi, praėjus šiek tiek daugiau nei valandai, apie 22.50 val., ugniagesiams vėl buvo pranešta, kad krantinėje žolėse miauksi kačiukas, prie jo negali prieiti. Į Nemuno krantinė vėl atvykus ugniagesiams ir panaudojus ištraukiamas kopėčias nusileista iki krantinės kačiuko paieškai.

Ugniagesių teigimu, vos nusileidus į krantinę katinas pasislėpdavo tarp blokų, kur nėra jokios galimybės jį pasiekti. Pasak gyvūnų globos tarnybos specialistės, galimybės pagauti katiną – nebuvo.

Atitvarai sugrįžta

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau rašė, kad nelaimėms sekant viena po kitos, Nemuno krantinėje pradėti atitvarų grąžinimo darbai. „Nauji atitvarai bus tokio pat dizaino kaip ir ant tilto, vedančio į „Žalgirio“ areną. Juos planuojama sumontuoti iki rugsėjo 1 dienos. Darbus patikėta atlikti įmonei „Kauno švara“. Medžiagų ir darbų vertė – apie 300 tūkst. eurų“, – portalui komentavo Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Primename, kad anksčiau krantinėje be turėklų neišvengta nemalonių situacijų, kai į Nemuną įkrito ne vienas gyventojas. Dar šių metų kovo 24 dieną vienam kauniečiui padėti jau nepavyko – į vandenį įkritęs vyras neišgyveno. Gegužės 26 dieną įvyko dar viena nelaimė, tačiau pasibaigė ji laimingai, įkritusį žvejį išgelbėjo ugniagesiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA