Stiprus vėjas žalos pridarė ne tik Kauno centre: virtę medžiai užtvėrė kelius, apgadino automobilius | Kas vyksta Kaune

Stiprus vėjas žalos pridarė ne tik Kauno centre: virtę medžiai užtvėrė kelius, apgadino automobilius

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/07/23 11:36
Skaitytojų nuotr.

Praėjusią parą ugniagesiai 23 kartus vyko šalinti vėjo nuverstų medžių ir nulaužtų šakų, jie virto ant elektros laidų, automobilių ir namų, ketvirtadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Po penkis kartus jiems teko vykti į Kauno ir Alytaus apskritis, keturis – į Vilniaus apskritį, po du kartus į Klaipėdos, Marijampolės ir Utenos apskritis ir po vieną kartą į Panevėžio, Šiaulių ir Tauragės apskritis.

Trečiadienį apie vidurdienį gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Jaunimo gatvėje, kieme ant automobilio nuvirto medis. Jis buvo užvirtęs ant automobilių „BMW“ ir „Honda“, virsdamas nutraukė elektros laidus. Grandininiu pjūklu medis buvo supjaustytas ir pašalintas nuo automobilių.

Apie 15 val. Kaune, Muzikos gatvėje, virsdamas medis kliudė du elektros stulpus, užvėrė kelią. Elektros tinklų darbuotojai atjungė elektros tiekimą, po to ugniagesiai medį supjaustė ir patraukė nuo važiuojamosios kelio dalies.

Apie pusę keturių dieną Kaune, R. Kalantos gatvėje, medis kieme užvirto ant automobilio „Hyundai“. Atvykę ugniagesiai pjūklu nupjovė medžio šaką ir ją patraukė nuo automobilio. Automobilis priklauso Kauno miesto socialinių paslaugų centrui.

Kiek vėliau neatlaikęs smarkių vėjo gūsių, lūžo pačiame Kauno centre, muzikinio teatro sodelyje, augantis klevas. Vėjas eibių prikrėtė ir Dainavos parke bei botanikos sodo prieigose.

16 val. 38 min. pranešta, kad Radviliškyje, Maironio gatvėje, ant gyvenamojo namo užvirto medis. Jis irgi supjaustytas ir pašalintas.

Ugniagesiai primena gyventojams, kad siaučiant vėjui ar žaibuojant, jie nepamirštų pasirūpinti saugumu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA