Detales po Lietuvą vežiojusi įmonė įkliuvo FNTT: kratų metu rasta 65 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Detales po Lietuvą vežiojusi įmonė įkliuvo FNTT: kratų metu rasta 65 tūkst. eurų

FNTT nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba, vadovaujant Klaipėdos apygardos prokuratūrai, atliko kratas autodetalių pervežimu visoje Lietuvoje užsiimančioje įmonėje, kuri įtariama apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimu. FNTT pareigūnų kratos buvo atliekamos ir Kaune.

Kaip rašoma FNTT pranešime žiniasklaidai, ikiteisminio tyrimo duomenimis, vos 6 darbuotojus turinti įmonė 2018–2020 metais teikė automobilių detalių pervežimo paslaugas.

Klientai susirasdavo jiems reikiamas detales iš naudotomis ir naujomis automobilių dalimis prekiaujančių vietų įvairiuose Lietuvos miestuose, o įtariamos įmonės darbuotojai jas nupirkdavo ir mikroautobusais pristatydavo klientui, per dieną būdavo aptarnaujama nuo 50 iki 100 asmenų.

Atsiskaitymai vyko grynaisiais pinigais, į buhalterinę apskaitą būdavo įtraukiama tik maža dalis sandorių ir už juos gautų pajamų.

FNTT pareigūnai Šilalės rajone ir Kauno mieste bei kitose su tyrimu susijusiose vietose atliko 11 kratų, kurių metu paimti 65 tūkst. eurų grynaisiais pinigais, įvairūs užrašai, duomenys apie vykdytus užsakymus.

Detales po Lietuvą vežiojusi įmonė įkliuvo FNTT / FNTT nuotr.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras.

Už neteisingų duomenų apie pajamas pateikimą valstybės įgaliotai institucijai numatoma griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 8 metų. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą – iki 4 metų laisvės atėmimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA