Visą vasarą Kaune – nemokami renginiai moterims | Kas vyksta Kaune

Visą vasarą Kaune – nemokami renginiai moterims

Organizatorių nuotr.

Jau ne vienerius metus Kaune veikiantys „Gaja namai“ visada atviri moterims, kurios nori dalintis savo patirtimis, rasti vidinę ramybę, atsipalaidavimą, išbandyti save savanoriaujant. Tos, kurios savo kasdienybės monotonijoje ir nesibaigiančių pareigų rutinoje vis neranda laiko sau, čia gali atsigauti. Susitikusios kartu, net ir nepažindamos vienos kitų, jos dažnai išsišneka, išsipasakoja, gauna bendruomenės palaikymą.

Šios moteriškos bendruomenės įkūrėja Neringa Vygintauskienė įsitikinusi, kad kiekvienai moteriai reikia palaikančios kitų moterų draugijos. Būdamos kartu jos išmoksta nuoširdžiai priimti ir pamilti tiek kitas, tiek save, rašoma moteriškos bendruomenės pranešime žiniasklaidai.

Dažnai, įvairių praktikų ir užsiėmimų metu jos ne tik išsilaisvina nuo įtampų ir baimių, bet ir susiranda draugių, su kuriomis gali kurti priėmimu bei pasitikėjimu pagrįstus santykius. Kai kurios net imasi bendrų veiklų.

„Tik būdamos bendrystėje mes pasijuntame saugios, galime iš tiesų augti ir tobulėti, išmokstame ne konkuruoti tarpusavyje, o palaikyti, skatinti viena kitą bei džiaugtis viena kitos pasiekimais“, – pasakoja N. Vygintauskienė. – „Dalinantis laime, ji tik didėja, o dalinantis skausmu, jis sparčiai tirpsta.“

Bendruomenė, kurioje svarbiausia moteriška laimė

Šiuolaikinės moterys gyvenime išmoksta labai daug dalykų. Jos gali rūpintis namais, šeima, uždirbti pinigus, kurti verslus, ar net savarankiškai įsigyti nuosavą būstą. Deja, labai dažnai jos pamiršta apie tikruosius savo poreikius ir troškimus, todėl net ir turėdamos daug materialinių vertybių viduje negali pajusti tikro džiaugsmo. Būtent todėl pagrindinė šios bendruomenės tema yra moters psichologinė ir dvasinė savijauta, jos laimė.

Neringa Vygintauskienė / Organizatorių nuotr.

Moteriai yra būtinas pozityvus ir palaikantis bendravimas su kitomis moterimis, net jei ji pati to nežino. Juk tik moterys gali kelias valandas iš eilės plepėti apie bet ką, šokinėti nuo vienos temos prie kitos, paverkti apsikabinusios, o paskui iš to pasijuokti – vyrų kompanijoje toks elgesys būtų nesuprantamas.

Moteriškai turiningi nemokami vakarai

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais bendruomenė moterims siūlo vasaros vakarus paskirti nemokamoms paskaitoms, skirtoms savęs pažinimui, moteriškumo atskleidimui, asmenybės augimui, pasitikėjimo ugdymui ir atsipalaidavimui nuo įtampų bei streso. Užsiėmimus organizuoja lektorės, jau ne vienerius metus dirbančios su moterimis, vedančios mokymus bei konsultacijas.

„Gaja namuose“ nuolatos vyksta įvairios paskaitos ir užsiėmimai su šios erdvės lektorėmis ir su garsiausiais Lietuvos saviugdos treneriais, konsultacijos, moterų vakarai, organizuojamos stovyklos moterims tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Užsukus čia, visada laukia šiltas sutikimas bei nuoširdus bendravimas su bendruomenės kūrėjomis arba savanorėmis, kurios čia meiliai vadinamos bitėmis.

Tiek šio vasaros projekto, tiek ir visos kitos bendruomenės veiklos pagrindinis tikslas – priminti moterims, kokios jos yra nuostabios, svarbios ir unikalios, kad kiekviena jų jau čia ir dabar yra tiek tobula, kokia tik gali būti.

Taip pat sukurti saugią vietą, kurioje jos galėtų bendrauti sau rūpimomis temomis, gauti palaikymą, paskatinimą, ar net susirasti naujų draugių ir bendražygių.

Registruotis į nemokamus renginius galima čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA