Vienas iš dviejų naujausių koronaviruso atvejų – Kauno regione | Kas vyksta Kaune

Vienas iš dviejų naujausių koronaviruso atvejų – Kauno regione

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per vakar parą Lietuvoje koronavirusinė infekcija (COVID-19) patvirtinta dviem žmonėms. Kėdainiuose nustatytas atvejis siejamas su anksčiau trąšų gamykloje nustatytu susirgimu, Vilniaus apskrityje – su šeiminiu protrūkiu.

Pirmasis koronaviruso atvejis per vakar parą nustatytas Kauno regione (Kėdainiuose), rašoma NVSC pranešime žiniasklaidai.

COVID-19 diagnozuota AB „Lifosa“ darbuotojui profilaktinio patikrinimo metu. Asmuo jokių koronavirusinei infekcijai būdingų požymių nejaučia. Pirminiais surinktais duomenimis, asmuo tiesioginio kontakto su kolega, kuriam COVID-19 diagnozuota praėjusią savaitę, neturėjo, tačiau naudojosi bendro naudojimo patalpomis.

Užsikrėtusysis, šiuo metu turimais duomenimis, taip pat nebendravo ir su iš užsienio grįžusiais asmenimis. Epidemiologinės diagnostikos metu išaiškinti 6 artimą sąlytį turėję asmenys. Visi jau izoliavosi namuose.

Antrasis COVID-19 atvejis per vakar patvirtintas Vilniaus apskrityje. Nustatyta, kad asmuo susirgo po kontakto su sergančiais šeimos nariais, kuriems COVID-19 liga buvo nustatyta liepos 12 d. grįžus iš Bulgarijos. Užsikrėtusiajam liepos 15 d. pakilo temperatūra, atsirado sloga, liepos 19 d. asmeniui dingo uoslė. Nustatyta, jog sąlytį su šiuo asmeniu turėjo 5 kiti asmenys, jie izoliacijoje.

Liepos 20 d. taip pat pranešta apie 13-ąją užsikrėtusiojo koronavirusu, bet mirusio dėl kitų priežasčių mirtį.

Koronavirusas per praėjusią parą iš viso nustatytas 1949 žmonių, tebeserga 255 asmenys, 1601 – pasveiko, 89 žmogus yra izoliacijoje.

Taip pat NVSC patikslina dėl vakar nustatytų dviejų atvejų, kurie nustatyti Kaune, o ne Kėdainiuose, kaip skelbta vakar. Aštuntasis ir devintasis užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai, apie kuriuos pranešta vakar, nustatyti Kaune.

Asmenys susirgo po turėto kontakto su jau sergančiais asmenimis. Vienas iš šių žmonių turėjo sąlytį su Kėdainiuose sergančiu asmeniu, kuris užsikrėtė nuo sergančios šeimos, kitas asmuo bendravo su žmogumi, kuriam COVID-19 liga patvirtinta liepos 17 d. (Panevėžyje).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA