Kaune prasideda masinis koronaviruso tyrimas | Kas vyksta Kaune

Kaune prasideda masinis koronaviruso tyrimas

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Kauno mobiliajame patikrų punkte per artimiausią savaitę ketinama atlikti apie 3 tūkst. ar daugiau profilaktinių tyrimų. Kauniečiai, ypač Dainavos mikrorajono gyventojai, kviečiami nuo pirmadienio registruotis Koronos karštojoje linijoje 1808 ir prisidėti prie masinio tyrimo dėl COVID-19 ligos.

Kaip nurodoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai, tyrimo rezultatai padės užkirsti kelią galimoms koronaviruso grėsmėms ir apsaugos nuo infekcijos proveržio. Praėjusią savaitę Kaune užfiksuotas lokalus koronaviruso židinys vienoje iš mieste įsikūrusių transporto įmonių tapo atspirties tašku stipresnei prevencinei veiklai. Kilusi epidemiologinė situacija, anot savivaldybės, buvo sėkmingai suvaldyta, tačiau nuspręsta imtis papildomų veiksmų, kad panašūs atvejai nepasikartotų ir miestas apsisaugotų nuo ligos plitimo.

Ypatingą dėmesį nuspręsta skirti Dainavos mikrorajonui, kur įsikūrusi bendrovė, praėjusią savaitę tapusi epidemiologinės situacijos epicentru. Čia veikiančių prekybos bei paslaugų įmonių darbuotojai ir vietos gyventojai raginami aktyviai dalyvauti tyrime.

Registracija, kaip įprastai, vyksta paskambinus į Koronos karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808. Šią savaitę paskambinusieji Kauno miesto gyventojai turi pasakyti raktažodį „kaunietis profilaktiniam ištyrimui“.

„Epidemiologinė situacija nulėmė, kad Kauno miestas tapo didelės rizikos savivaldybe. Nors kai kam tai nuskambės bauginančiai, norime nuraminti gyventojus, kad nuogąstauti nėra ko. Visa tai turi teigiamą pusę ir duos akivaizdžią naudą: Kauno miestui suteiktos ženkliai didesnės kvotos koronaviruso tyrimams atlikti. Esame pasirengę šia galimybe pasinaudoti. Svarbiausia, kad į tai atkreiptų dėmesį patys kauniečiai“, – pranešime cituojamas Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Mobilusis patikrų punktas Kaune įsikūręs miesto kempingo teritorijoje (Jonavos g. 51A). Vienu metu jame gali veikti iki trijų atskirų linijų. Jų veiklos apimtys nuolat koordinuojamos atitinkamai pagal registracijų kiekius. Čia dirbantys Kauno poliklinikos medikai per dieną gali paimti apie 600 mėginių.

Prognozuojama, kad šios savaitės tyrimų kiekis perkops 3 tūkst. ribą. Sveikatos apsaugos ministro įsakymu numatyta ištirti nuo 0,5 iki 1 procento Kauno miesto gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA