Pažaislio muzikos festivalio pradedamajame koncerte – tik 1000 laimingųjų klausytojų | Kas vyksta Kaune

Pažaislio muzikos festivalio pradedamajame koncerte – tik 1000 laimingųjų klausytojų

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Nepaisant Lietuvą ir visą pasaulį sukrėtusių negandų, ypač skaudžiai atsiliepusių kultūriniam gyvenimui, liepos 19-osios vakarą startavo jubiliejinis 25-asis Pažaislio muzikos festivalis.

„Šiais metais, turbūt kaip niekada džiaugiamės pradėdami muzikinę Pažaislio vasarą“, – šypsojosi festivalio direktorė Giedrė Mikaitienė.

„Suorganizuoti šių metų festivalį buvo nemenkas iššūkis: teko ieškoti naujų erdvių koncertams, iki šiol nerimaujame ar visiems atlikėjams pavyks sėkmingai pasiekti Lietuvą, turime prisitaikyti ir prie naujų apribojimų – populiariausi festivalio koncertai į Pažaislio vienuolyno kiemą pritraukdavo daugiau nei 3000 klausytojų, o šiais metais galime priimti tik 1000 laimingųjų, kurie pirmieji spėjo įsigyti bilietus į pradedamąjį festivalio koncertą“, – pasakojo G. Mikaitienė.

Dvidešimtpenkmetį minintį festivalį pasveikino Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kuris festivalio sumanytojams Justinui Krėpštai, prof. Petrui Bingeliui ir Juozui Gudzinevičiui įteikė miesto simbolius taurus, rašoma Pažaislio muzikos festivalio pranešime žiniasklaidai.

Pažaislio muzikos festivalis / Organizatorių nuotr.

Jubiliejinį festivalį pradėjo Liudwigo van Beethoveno fantazija fortepijonui, chorui ir orkestrui, kurią kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir Kauno valstybiniu choru atliko pianistas Lukas Geniušas. Tai buvo pirmasis L. Geniušo koncertas po beveik 4 mėnesių pertraukos.

Ovacijomis publika pasitiko tenorą Edgarą Montvidą, kuris Pažaislio muzikos festivalio pradedamajam koncertui paruošė spalvingas orkestrines Richardo Strausso dainas, o pabaigoje susirinkusius klausytojus nudžiugino visiems puikiai pažįstamomis melodijomis: Kastyčio arija iš K. V. Banaičio operos „Jūratė ir Kastytis“, Kavaradosio arija iš G. Puccini operos „Toska“ ir daina „Tonight“ iš L. Bernsteino miuziklo „Vestsaido istorija“.

Nors ir daugiau nei mėnesiu vėliau startavęs Pažaislio muzikos festivalis, šią vasarą klausytojus pakvies net į 26 koncertus visoje Lietuvoje. O artimiausias susitikimas jau liepos 24 d. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje su pašėlusiu saksofonų kvartetu iš Vokietijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA