Daugiau nei 130 kilometrų pėsčiomis: kaunietis sukūrė unikalų maršrutą | Kas vyksta Kaune

Daugiau nei 130 kilometrų pėsčiomis: kaunietis sukūrė unikalų maršrutą

K. Žemaičio nuotr.

Nors kelionę Vilnius-Kaunas daugelis esame įpratę įveikti mašina ar traukiniu, kaunietis Karolis Žemaitis atstumą tarp didžiausių Lietuvos miestų ryžosi nukakti pėsčiomis. Daugiau nei 130 kilometrų kelionės tikslas – vaizdingas maršrutas, kuriuo galėtų pasinaudoti kiekvienas aštresnių pojūčių ištroškęs keliautojas. 

[galerija kiek=”4″]

„Jau seniai svajojau pėsčiomis iš sostinės pasiekti gimtąjį Kauną. Pradėjus ieškoti maršruto supratau, kad tokio nėra. Todėl nusprendžiau jį sukurti pats. Karantino metu daugelis ieškojo neatrastų lankytinų vietų Lietuvoje, todėl tikiu, kad mano patirtis gali būti naudinga ir kitiems, ieškantiems neįprasto nuotykio“, – pranešime žiniasklaidai teigė K. Žemaitis.

Planuojantiems panašią kelionę, trukusią beveik 60 valandų, kaunietis pirmiausia siūlo susitelkti ne į kilometrų iššūkį, o lankytinas vietoves ir unikalias patirtis.

„Einant darkart įsitikinau, kokia Lietuva įdomi ir įvairialypė, o jos grožį kaskart galima atrasti iš naujo. Šioje kelionėje sutiksite legendomis apipintą Napoleoną menančią senojo kelio Vilnius-Kaunas atkarpą. Neišvengiamai susidursite su Elektrėnų šilumine elektrine, kuri leis pasijusti tarsi fantastiniame filme. Žiežmarių obelų sodai alsuoja itališkos provincijos nuotaika, o Kauno marios ankstų rytą grožiu niekuo nenusileidžia Šveicarijos ežerų peizažui“, – įspūdžiais dalinosi keliautojas.

Iš Vilniaus į Kauną pėsčiomis / K. Žemaičio nuotr.

K. Žemaitis pripažįsta, jog užmojis vienu ypu pėsčiomis įveikti 130 kilometrų yra drąsus iššūkis. Visgi galimybė įprastą rutiną praturtinti unikalia patirtimi, pasak jo, nustelbia niūrias mintis ir leidžia geriau pažinti save patį.

„Galbūt važiuojant autostrada galime ne tik stabtelėti degalinėje kavos, bet ir trumpam palikti kelią, idant pasivaikščiotume po savo unikalumu alsuojantį gretimą miestelį. Elektrėnai, Žiežmariai, Rumšiškės ar bet kuri kita vieta visai šalia Kauno gali būti kelionės tikslu savaime.

Dirbant su užsienio svečiais ne kartą turėjau progą įsitikinti, kad nestandartiniai sprendimai programoje, leidžiantys išvysti netikėtas Lietuvos vietas, turi kur kas didesnį poveikį nei oficialios prezentacijos“.

K. Žemaičio sudarytą maršrutą pėsčiomis galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA