Virš Kauno užfiksuotas nekasdienis gamtos reiškinys | Kas vyksta Kaune

Virš Kauno užfiksuotas nekasdienis gamtos reiškinys

Skaitytojų nuotr.

Maloniu ir šiltu vasaros sekmadieniu besimėgaujantys kauniečiai danguje užfiksavo įspūdingą gamtos reiškinį. Virš Kauno saulę įrėmino šviesos ratas, vadinamas halu.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai halą virš miesto pastebėjo sekmadieni, apie 11 valandą ryto. „Gal žinote, kas vyksta su saule? Aplink juodas ratas ir vaivorykštė. Matosi plika akimi, o su akiniais nuo saulės iš viso ryšku“, – klausia kauniečiai.

Remiantis interneto šaltiniais, saulės halas – optinis reiškinys, susidarantis lūžtant ir atsispindint šviesos spinduliams įvairių sluoksnių debesų ledo kristaluose. Halai atrodo kaip šviesūs ratilai, lankai, stulpai, dėmės aplink Saulę ar Mėnulį – jie gali būti rausvi, geltoni, žali ar žydri.

Saulės halas virš Kauno / Skaitytojų nuotr.

Halas dažnai nebūna toks ryškus ir akivaizdžiai krentantis į akis. Teigiama, kad paprastai halas papuošia Saulę 40-60 kartų per metus, o aplink Mėnulį matomas 15-20 kartų. Saulės halo formų gali būti pačių įvairiausių ir jų suskaičiuojama maždaug 50.

Anot senolių, toks reiškinys reiškia orų permainas, o tiksliau, orų pablogėjimą.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA