Fiksuoja kauniečiai: kai kuriems vairuotojams akiplėšiškumo netrūksta | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kauniečiai: kai kuriems vairuotojams akiplėšiškumo netrūksta

Stop kadro nuotr.

Panašu, kad kai kuriems vairuotojams Kelių eismo taisyklės negalioja ir keliuose jie gali elgtis kaip nori, vien tam, kad greičiau suspėtų per žalią šviesoforo signalą. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo ne tik neleistiną, bet ir neatsakingą vairuotojo elgesį. Tiesa, šiuo atveju dar nėra aišku ar prieš pat nosį iššokęs „Volvo“ pasiklydo Pramonės prospekte, ar norėjo pabūti gudresniu už stovinčiuosius eilėje.

„Pats protingiausias…“, – teparašė vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas. Užfiksuotame įraše matyti, kaip Pramonės prospekte „Volvo“ vairuotojas persirikiuoja į pirmą eismo juostą, tiesa net nepastebi už jo artėjančio automobilio, o manevrus atlieka per ištisinę liniją.

Įžūlūs vairuotojo manevrai gal ir būtų atleisti, jei ne staigus posūkis į kairę. Kaip matyti vaizdo įraše, vairuotojas neapsisprendžia ar vertėtų sukti į dešinę ir nedelsiant mauna atgal į kelio juostą, iš kurios ką tik pasišalino, taip sukeldamas avarinę situaciją.

Laimei, kad degant žaliam šviesoforo signalui sunkiasvoris automobilis dar nespėjo priartėti prie Pramonės prospekto sankryžos, o įžūliam vairuotojui atsirado proga antrą kartą laimingai užlįsti prieš pat nosį.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad lenkimas vietose, kuriose KET draudžia lenkti, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET, vairavimas neteisėtai organizuotose transporto priemonių lenktynėse ar pavojingą situaciją sukėlęs pažeidimas užtraukia 170-230 Eur baudą bei teisės vairuoti atėmimą 3-6 mėnesiams. Neturintiems teisės vairuoti, bauda didesnė – 300-600 Eur.

Chuliganiškas vairavimas užtraukia 450-550 Eur baudą bei teisės vairuoti atėmimą 1-2 metams. Neblaiviems vairuotojams bauda didesnė – 750-1000 Eur.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA