Sunkiai suvokiamas žiaurumas Kauno rajone: sumuštą šunį paliko nuskęsti vandenyje | Kas vyksta Kaune

Sunkiai suvokiamas žiaurumas Kauno rajone: sumuštą šunį paliko nuskęsti vandenyje

"Facebook" ir Kauno rajono savivaldybės nuotr. / "Kas vysta Kaune" montažas

Ketvirtadienio vakarą socialiniuose tinkluose pradėjo plisti prašymas padėti surasti žiauriai nukankinto šunelio budelius. Kauno rajono gyventojų teigimu, kraupi egzekucija įvyko netoli Kačerginės, prie Nemuno.

„Žmonių žiaurumui nėra ribų. Šiandien nutiko vienas iš tokių dalykų – trise su motorine valtimi, atplaukę iki mūsų kaimuko, nužudo šunį jam greičiausiai sudavę kelis smūgius į galvą ir išmesdami į vandenį, kad nuskęstų. Šuo iš paskutinių jėgų išplaukia į krantą ir pasiekęs už keliolikos metrų esantį kiemą, miršta… Taip ir nesulaukęs pagalbos… Kol vaikas mane pakviečia – jau per vėlu. Širdys mūsų abiejų verkia dėl dvikojų, vadinančių save žmonėmis, žiaurumo…“, – rašė kraupią egzekuciją paviešinusi moteris.

„Gal kas nors pastebėjo tris vyrus motorinėje valtyje, ties Kačerginės pabaiga maždaug apie 21.00-22.00 val.? Gal matėt kas, kaip trise su šuniu sėdosi į „motorkę“? Nelikit abejingi besieliai (neturintys širdies) kai vyksta blogi dalykai! Juk viską galima visada išspręsti, tereikia galvoti smegenim. O šuo ne senas ir visai gražus buvo…“, – socialiniame tinkle apmaudą liejo moteris.

Turintys informacijos apie minėtus asmenis, galėjusius žiauriai nukankinti šunį, prašomi skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad remiantis Lietuvos respublikos baudžiamuoju kodekso 310 straipsniu, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA