Koronavirusas nustatytas Kauno regione veikiančios trąšų gamybos milžinės darbuotojui | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas nustatytas Kauno regione veikiančios trąšų gamybos milžinės darbuotojui

BNS 2020/07/17 15:30
„Lifosa“ / Archyvo nuotr.

Koronavirusu užsikrėtė trąšų gamybos įmonės „Lifosa“ darbuotojas, penktadienį patvirtino Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Pirminiais duomenimis, artimą kontaktą su infekuotu asmeniu turėjo septyni žmonės, virusas galėjo pasiekti ir Kėdainių rajono savivaldybę.

„Taip, galime patvirtinti, kad Kauno apskrityje, Kėdainiuose, šiandien nustatytas COVID-19 atvejis. Asmuo dirba AB „Lifosa“. Pirminiais duomenimis, asmuo niekur nebuvo išvykęs, prieš savaitę peršalimo simptomus jautė kartu gyvenantys artimieji“, – penktadienį BNS teigė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

„Informacija „šviežia“, tad artimą sąlytį turėjusių asmenų skaičius dar tikslinamas, epidemiologinis tyrimas tęsiamas“, – pridūrė ji. Anot J. Petravičienės, šis atvejis į statistiką bus įskaičiuotas šeštadienį.

Kaip BNS informavo įmonės atstovas Virginijus Stogevičius, darbovietėje kol kas nustatyti septyni sąlytį turėję žmonės. „Cecho, kuriame dirbo užsikrėtusysis, patalpos dezinfekuotos. Numatyta ir kitose darbo vietose periodiškai atlikti dezinfekciją, įvestas privalomas reikalavimas dėvėti kaukes, jei einama iš vieno padalinio į kitą. Nuo pirmadienio uždaroma valgykla, bus galima imti maistą tik išsinešti. Visos priemonės numatytos dviem savaitėms“, – kalbėjo jis.

Anot V. Stogevičiaus, pirmadienį taip pat planuojama ištirti šio cecho darbuotojus. „Iš viso yra 80 darbuotojų tame ceche, bet ne visus reikės testuoti, nes dalis buvo atostogose, dalis neturėjo kontakto, nes yra pamaininis darbas. Tai bus keliasdešimt darbuotojų“, – sakė „Lifosos“ atstovas.

Anot Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Arūno Kacevičiaus, užsikrėtusysis groja viename iš krašto muzikos ansamblių, jam priklauso ir vienas iš savivaldybės darbuotojų.

„Buvo tiesioginis kontaktas su sergančiu asmeniu, tai, tik sužinoję šią informaciją, išsiuntėme savo darbuotoją karantinuotis. Kiek žinau, jis jau užsiregistravo tyrimui, kuris bus atliktas pirmadienį“, – teigė A. Kacevičius.

Pirmasis apie šį atvejį pranešė naujienų portalas rinkosaikste.lt.

Penktadienio duomenimis, koronavirusas iš viso Lietuvoje nustatytas 1908 žmonėms, tebeserga 221 žmogus, 1595 – pasveiko, 102 asmenys yra izoliacijoje.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 12 užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA