FIBA vadovas aplankė Kaune statomus Krepšinio namus: sužavėjo keli dalykai | Kas vyksta Kaune

FIBA vadovas aplankė Kaune statomus Krepšinio namus: sužavėjo keli dalykai

LKF nuotr.

Ketvirtadienį savo vizitą Lietuvoje pradėjo FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis. Pasaulinės organizacijos vadovas ryte viešėjo Kaune, kur iš arti apžiūrėjo statomus „Krepšinio namus“ ir lankėsi Lietuvos krepšinio federacijos biure.

„Labai malonu čia būti ir esu dėkingas Arvydui Saboniui ir Mindaugui Špokui už kvietimą. Tai mano pirmoji kelionė po viruso pandemijos, o priežastis kodėl esu čia yra ta, kad Lietuvos krepšinio federacijos vadovai norėjo gyvai parodyti „Krepšinio namus“, šį puikų projektą. Jis įprasmins lietuvių tautos meilę šiam sportui ir išsaugos istoriją, sukurtą per beveik šimtą metų. Buvau sužavėtas architektūros ir puikios lokacijos. Tai bus ne tik federacijos, bet ir visos Lietuvos krepšinio šeimos namai“, – sakė FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis.

Kaip rašoma Lietuvos krepšinio federacijos pranešime, svečias taip pat lankėsi Palangoje ir stebėjo „Hoptrans 3×3“ turnyro kovas.

„Šis turnyras vyksta prie jūros, o panašius renginius organizuojame ir kitose istorinėse vietose. 3×3 krepšinis tampa vis populiaresnis ir pritraukia ne tik naujų žaidėjų, bet ir naujų sirgalių. Savo šlovės momentų turėsime ir olimpinėse žaidynėse kitais metais.

Krepšinis – vienas sportas, turintis dvi šakas, kurios abi yra olimpinėse žaidynėse. Labai džiugu, kad tokia šalis kaip Lietuva kasmet atranda vis daugiau šios modernios krepšinio šakos – 3×3 krepšinio”, – teigė FIBA generalinis sekretorius.

Andreas Zagklis viešnagę Lietuvoje baigs apsilankymu nacionalinės vyrų rinktinės treniruotėje Palangoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA