Nešvariomis „Grill London“ aferomis įtariamam E. Staponkui į laisvę ištrūkti nepavyko | Kas vyksta Kaune

Nešvariomis „Grill London“ aferomis įtariamam E. Staponkui į laisvę ištrūkti nepavyko

BNS 2020/07/17 14:13
„Facebook“ puslapio „Ernestas Staponkus“ nuotr.

Kauno apygardos teismas atmetė automobilių sporto klubo „ESmotorsport“ vadovo Ernesto Staponkaus skundą dėl jam skirto suėmimo.

Kaip penktadienį pranešė teismas, gynėjas prašė įtariamajam skirti švelnesnes kardomąsias priemones, nes pagrindų suėmimui nebuvo. Prokuroras prašė skundą atmesti.

Pasak teismo, priešingai nei nurodė įtariamojo gynėjas, teisėjų kolegija, išnagrinėjusi skundą ir susipažinusi su ikiteisminio tyrimo medžiaga, konstatavo, kad ikiteisminio tyrimo teisėja pagrįstai E. Staponkui skyrė vieno mėnesio suėmimą tuo pagrindu, kad jis gali daryti naujus nusikaltimus. Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Anksčiau Kauno apygardos teismas tenkino kito įtariamojo šioje byloje skundą ir panaikino šešėline veikla įtariamam maitinimo įstaigų „Grill London“ vadovui Andriui Lavrinavičiui skirtą suėmimą.

A. Lavrinavičiui teismas nusprendė skirti švelnesnes kardomąsias priemones – 30 tūkst. eurų užstatą bei intensyvią priežiūrą pusei metų, dėvint elektroninį stebėjimo prietaisą, dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Tuomet teisėjų kolegija sprendė, kad įtariamajam griežčiausia kardomoji priemonė skirta nepagrįstai, nes pateikti ikiteisminio tyrimo duomenys neduoda objektyvaus pagrindo manyti, kad įtariamasis būtų pats ar per kitus asmenis bandęs paveikti kitus asmenis, sunaikinti ar paslėpti tyrimui reikšmingus daiktus.

A. Lavrinavičius ir E. Staponkus dėl įtarimų šešėline veikla suimti liepos 1 dieną.

Teisėsaugos duomenimis, viešojo maitinimo paslaugas teikiančio tinklo vadovas bei sporto klubo prezidentas, iš anksto susitarę, nuo 2017 metų sausio 1 d. iki 2019 metų gruodžio 31 d. iš maitinimo paslaugas teikiančio tinklo įmonių į kitos įstaigos sąskaitą kaip paramą pervedė daugiau nei 400 tūkst. eurų, o vėliau už neoficialiai sutartą mokestį A. Lavrinavičius iš E. Staponkaus grynaisiais pinigais susigrąžino automobilių sporto klubui kaip paramą pervestas lėšas.

Įtariamieji kaltės nepripažįsta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA