Šiemet Aludarių dienos proga „Volfas Engelman“ stebins ne tik kauniečius, bet ir visą Lietuvą | Kas vyksta Kaune

Šiemet Aludarių dienos proga „Volfas Engelman“ stebins ne tik kauniečius, bet ir visą Lietuvą

Asociatyvi / I. Gaižausko nuotr.

Šį šeštadienį, liepos 18 dieną kauniečius ir miesto svečius originaliai bei turiningai paminėti Tarptautinę aludarių dieną tradiciškai kvies „Volfas Engelman“. Trečiuosius metus iš eilės gamintojo organizuojamame renginyje netruks naujienų: lauks pirmoji tokia virtuali nealkoholinio alaus degustacija, mieste įsikurs unikalios gyvos degustacijų vietos, vyks įtraukiantys pokalbiai ir koncertai. Tiesa, ypatingai šiai progai pasipuošė ir pati darykla – viena iš bravoro talpų virto milžiniška „Volfas Engelman Nealkoholinis“ skardine.

„Kaip ir kasmet, Aludarių dienos proga siekiame surengti šventę visam mūsų miestui ir miestiečiams, o kartu – į Kauną pritraukti svečių iš skirtingų šalies kampelių. Šie metai visiems mums buvo kitokie, tad ir Aludarių dienos programoje turime įdomių naujienų.

Vienu svarbiausių renginio akcentų taps nealkoholinio alaus degustacija, kuri vyks mums visiems dabar jau puikiai pažįstamu būdu – virtualiai. Gyvai renginyje Kaune gali dalyvauti tik ribotas žmonių skaičius, tačiau technologijų pagalba švęsti kartu mes kviečiame visą Lietuvą“, – sako „Volfas Engelman“ vadovas Marius Horbačauskas.

Aludarių šventė / I. Gaižausko nuotr.

Norėdami šventę perkelti ir už Kauno ribų, šiemet „Volfas Engelman“ kvies pramogauti ne tik mieste, bet ir dalyvauti nacionalinėje nealkoholinio alaus degustacijoje internetu. Viskas, ką reikės padaryti – iš anksto bet kurioje parduotuvėje nusipirkti 4 Volfas Engelman Nealkoholinio alaus rūšis, arba e-parduotuvėje „Barbora“ užsisakyti tris nealkoholinio alaus rūšis, kartu su kuriomis dalyvius pasieks ir viena rūšis nemokamai.

Galiausiai, šeštadienį teliks įsijungti gyvą renginio transliaciją, kurios metu ilgamečiai profesionaliausi „Volfas Engelman“ aludariai Giedrius Valančius ir Petras Sadovskis pasakos apie degustuojamų gėrimų skonines savybes, pristatys jų gamybos būdus, išskirtinumus bei kitus įdomius faktus.

Tik Kaune – pirmas toks degustacijos būdas pasaulyje

Tiesa, virtualia nacionaline nealkoholinio alaus degustacija Aludarių dienos programa neapsiribos. Viso renginio metu skirtingose Kauno miesto vietose netruks „Volfas Engelman“ paruoštų ir suplanuotų pramogų bei atrakcijų. Jos prasidės jau nuo 14 val. ir tęsis iki pat vėlaus vakaro.

„Dar viena šių metų renginio naujiena – neįprasta gyva nealkoholinio alaus degustacija, kuomet alus liesis tiesiai iš specialiai tam mieste įrengtų kolonų. Mūsų žiniomis dar niekas pasaulyje tokiu būdu, kokiu bus vaišinami kauniečiai ir miesto svečiai, nėra vaišinęs renginio dalyvių.

Degustacijos vietos bus įrengtos greta Vienybės aikštės bei prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ pagrindinio įėjimo. Jose švenčiantys Aludarių dieną bus vaišinami nuo 14 val.“, – sako M. Horbačiauskas.

Nuo 15 val. Kauno rotušėje prasidės teatralizuotas muzikinis šou, kurio priešakyje bus atlikėjas Viktoras Diawara-Vee. Muzikinės šou eitynės nuo Rotušės pajudės Kauno pilies link, judės pro Vienybės ir Nepriklausomybės aikštes, kol galiausiai pasieks „Volfas Engelman“ bravorą, įsikūrusį adresu Kaunakiemio g. 2.

Aludarių dienos šventė / Organizatorių nuotr.

Pagrindinė programa – prie naujai pasipuošusio bravoro

Anot „Volfas Engelman“ vadovo, pramogų ir įdomybių prie bravoro netruks nuo pat renginio programos pradžios. Jau 14 val. čia koncertuoti pradės grupė „Strings of Earth Orchestra“, o vakare svečius džiugins grupės „Biplan“ ir Manto Jankavičiaus pasirodymai.

„Trečioji šių metų Aludarių dienos naujiena – visai greta daryklos lankytojų lauksianti gyva pokalbių laida „Kitokie pasikalbėjimai“. Nuo 17 val. šalyje garsus humoristas Mantas Bartuševičius pasitiks ir kalbins žymų rašytoją Aidą Puklevičių. Na, o laukdami būrio puikių svečių nusprendėme prideramai pasipuošti ir mes patys. Viena iš daryklos talpyklų apsirengė visiems puikiai pažįstama „Volfas Engelman“ skardine“, – sako „Volfas Engelman“ vadovas.

„Volfas Engelman“ skardinė / Organizatorių nuotr.

Jau tradicija tapęs „Volfas Engelman“ Aludarių dienos renginys kasmet miestiečiams ir Kauno svečiams paruošia intriguojančių naujienų ir įdomybių. Pirmaisiais metais organizuodamas renginį alaus gamintojas pasodino unikalią apynių alėją, kuri auga ir žaliuoja iki šiol. Tuo tarpu praėjusiais metais pagrindiniu renginio akcentu tapo ant išorinės alaus daryklos sienos gatvės menininkų įamžintas stilizuotas Kauno senamiesčio vaizdas.

Visą šių – trečiųjų – metų renginio programą miestiečiai ir miesto svečiai gali rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA