Nemuno krantinėje pradėti montuoti ilgai laukti atitvarai | Kas vyksta Kaune

Nemuno krantinėje pradėti montuoti ilgai laukti atitvarai

E. Šostakaitės nuotr.

Dar praėjusių metų rudenį baigta tvarkyti Nemuno krantinė stebino dėl praleistos detalės – atitvarų nusprendė nemontuoti. Tačiau viena po kitos sekusios nelaimės dar kovo mėnesį privertė Kauno miesto savivaldybės atstovus imtis veiksmų, kad ateityje mirtinų nelaimių būtų išvengta.

„Jau dedamos apsauginės tvorelės Nemuno krantinėje“, – ketvirtadienio popietę pranešė portalo skaitytojas Laurynas. Nuvykus į nurodytą vietą, po geležinkelio tiltu, paaiškėjo, jog iš tiesų krantinėje montuojami pirmieji atitvarai, nors darbai tik pačioje pradinėje fazėje ir juda ne itin sparčiai.

Atitvarų laukti teks iki rudens

Pastebėjus pradėtus darbus „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Kauno savivaldybės atstovais – administracijos direktorius Vilius Šiliauskas portalui pateiktame komentare pranešė, jog darbai iš tiesų pradėti, o atlikti jie bus per likusią vasarą.

„Nauji atitvarai bus tokio pat dizaino kaip ir ant tilto, vedančio į „Žalgirio“ areną. Juos planuojama sumontuoti iki rugsėjo 1 dienos. Darbus patikėta atlikti įmonei „Kauno švara“. Medžiagų ir darbų vertė – apie 300 tūkst. eurų“, – komentavo jis.

Anot V. Šiliausko, atitvarai privalės ne tik apsaugoti pėsčiuosius bei dviratininkus, bet tuo pačiu atliks estetinę funkciją, kad būtų patrauklūs akiai ir puoštų vaizdingą krantinę.

Savivaldybės administracijos direktorius pastebėjo, kad Nemuno krantinės atkarpa, kurioje bus sumontuoti apsauginiai atitvarai, siekianti daugiau nei 3 kilometrus, todėl ir užtruko jų gamyba bei pristatymas, tuo pačiu – ir montavimo darbų pradžia.

Nutiko ne vienas skaudus incidentas

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad anksčiau krantinėje be turėklų neišvengta nemalonių situacijų, kai į Nemuną įkrito ne vienas gyventojas, o išlipti galimybių neturėjo – nelaimėlius vaduoti teko priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai.

Dar šių metų kovo 24 dieną vienam kauniečiui padėti jau nepavyko – į vandenį įkritęs vyras neišgyveno. Po nelaimės diskusijos savivaldybėje baigėsi ir nuspręsta krantinėje grąžinti apsauginius atitvarkus.

„Šiandien įvykusi tragiška nelaimė sukrėtė, todėl ilgiau svarstyti nebegalima. Nedelsiant bus priimti sprendimai, nežiūrint jokių vertinimų iš šalies, kad pirmiausia būtų užtikrintas žmonių saugumas. Atitvarai šioje vietoje yra neišvengiami ir jie bus įrengti kaip įmanoma greičiau“, – po kovą įvykusios tragedijos komentavo Tomas Jarusevičius.

Tačiau tuo metu sprendimai skubiai įgyvendinti nebuvo ir gegužės 26 dieną įvyko dar viena nelaimė, tačiau pasibaigė ji laimingai, įkritusį žvejį išgelbėjo ugniagesiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA