Paryčiais Kauno stiklo fabrike kilo gaisras (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Paryčiais Kauno stiklo fabrike kilo gaisras (papildyta)

Skaitytojo nuotr.

Ketvirtadienio rytą „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuoti juodų dūmų kamuoliai kylantys tiesiai virš Kauno stiklo fabriko. Kaip paaiškėjo, būtent čia ir įsiplieskė ugnis, tačiau, pasak ugniagesių, gaisras jau lokalizuotas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budintis specialistas, pranešimas apie gaisrą Europos prospekte buvo gautas apie 6 valandą ryto.

Pasak ugniagesių atstovo, fabrike užsiliepsnojo įrenginiai. Ugnis buvo gesinama apie 15-20 minučių. „Pakankamai lokalus gaisras, nieko efektingo nebuvo“, – pridėjo specialistas.

Apie nukentėjusiuosius gaisro metu nepranešama.

Gaisras Kauno stiklo fabrike / Skaitytojo nuotr.

Kauno stiklo fabrikas pradėjo veiklą 1927 metais. Šiuo metu fabrike gaminami 0,33 – 0,75 litro talpos buteliai iš įvairių atspalvių žalio bei rudo stiklo įvairiausiems gėrimams. Fabrike pagamintiems buteliams ne kartą buvo suteiktas Lietuvos metų gaminio apdovanojimas.

Papildyta 2020.07.16 10:30 val.

Pasak su portalu susisiekusių įmonės „Kauno stiklas“ atstovų, pirminiais duomenimis gaisras įsižiebė butelių formavimo automato elektros instaliacijoje. Manoma, kad tai galėjo lemti dėl aplink vykstančių miesto tvarkymo darbų įvykęs momentinis įtampos šuolis elektros pastotėje.

Įmonės astovai sako, kad dėl gaisro gamyba nesustojo, tačiau vienas įrenginys vis dar neveikia. Nuostoliai skaičiuojami, įmonės veikla ir turtas yra drausti.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA