Kartą pasieniečiams jau įkliuvęs kaunietis sužibėjo ir vėl: gabento krovinio vertė 19 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Kartą pasieniečiams jau įkliuvęs kaunietis sužibėjo ir vėl: gabento krovinio vertė 19 tūkst. eurų

Pagėgių pasieniečiai Kaune sulaikė šio miesto gyventoją, vienos įmonės vairuotoją, kuris į jai priklausantį mikroautobusą krovė kontrabandinius rūkalus. Ten pat aptikta ir nelegalaus alkoholio.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai prie vieno iš Kaune esančių garažų užklupo 41-erių šio miesto gyventoją. Jis iš garažo į krovininį mikroautobusą „VW Crafter“ krovė cigarečių dėžes.

Iš viso čia pasieniečiai aptiko 5900 pakelių cigarečių „Winston Blue“ be akcizo ženklų bei „Minsk Capital“ ir „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 19 tūkst. eurų, rašoma VSAT pranešime žiniasklaidai.

Be to, garaže VSAT pareigūnai dar rado nelegalaus alkoholio butelių be akcizo ženklų. Ant butelių buvo etiketės „Smirnoff“ ir „Beluga“. Iš viso sulaikyti 136 litrai tokio skysčio.

Mikroautobusas priklauso Lietuvos įmonei, kuri pardavinėja kosmetikos produktus. „Eurokos“ įmonės atstovai, pirminiais duomenimis, nieko nežinojo apie tokius savo vairuotojo veiksmus. „VW Crafter“ buvo legalių prekių, kuriomis prekiauja įmonė ir šalia kurių kaunietis iš garažo krovė kontrabandą.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Pasieniečiai kauniečiui pareiškė įtarimus ir po apklausos paleido. Mikroautobusas „VW Crafter“, kontrabandinės cigaretės bei nelegalus alkoholis saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

Beje, šis vyras maždaug prieš mėnesį už neteisėtą rūkalų gabenimą buvo baustas administracine tvarka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA