Kaune įkliuvo prabangių automobilių detalių pardavėjai: įtariami nuslėpę 158 tūkst. eurų mokesčių | Kas vyksta Kaune

Kaune įkliuvo prabangių automobilių detalių pardavėjai: įtariami nuslėpę 158 tūkst. eurų mokesčių

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdybos pareigūnai, vadovaujant Kauno apygardos prokurorams, atliko kratas ikiteisminiame tyrime dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo. Kauno bendrovė įtariama nesumokėjusi ne mažiau kaip 158 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Vienas asmuo sulaikytas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Kaune registruota įmonė prekiavo naujomis prabangių automobilių detalėmis. Įvairių populiariausių modelių automobilių detalės būdavo įsigyjamos iš Lietuvoje ir užsienyje veikiančių įmonių ir perparduodamos Lietuvos rinkoje, rašoma FNTT pranešime žiniasklaidai.

Dalis detalių būdavo parduodamos be apskaitos dokumentų, taip galimai klastojant įmonės buhalterinę apskaitą ir nedeklaruojant mokėtino PVM mokesčio. Šešėlinė prekyba daugiausia vyko prekes parduodant vieniems iš pagrindinių klientų – pogrindiniams automobilių servisams.

Pareigūnai įtaria, kad prekiaujant tokiu būdu buvo nuslėpta ir į valstybės biudžetą nesumokėta apie 158 tūkst. eurų PVM.

Kaune ir Kauno rajone įvairiose su tyrimu susijusiose vietose buvo atliktos 8 kratos, kuriose dalyvavo apie 20 FNTT Kauno apygardos valdybos pareigūnų. Kratų metu rasti ir paimti 46 tūkst. eurų grynaisiais pinigais, įvairūs buhalteriniai dokumentai, juodraščiai bei, spėjama, apgaulės tikslais laikomas ir ne įmonės patalpose saugomas serveris su galimai neoficialiais buhalteriniais įrašais.

Atlikus kratas sulaikytas vienas iš įmonės vadovų. Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas minėtam įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, tačiau teismas pagrindų suėmimui neįžvelgė, asmeniui skirtos kitos kardomosios priemonės.

Už neteisingų duomenų apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, pateikimą gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą – iki 4 metų nelaisvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA