Jubiliejinėje „Akacijų alėjoje“ – scenos grandų ir debiutantų pasirodymai bei išradingi žiūrovai | Kas vyksta Kaune

Jubiliejinėje „Akacijų alėjoje“ – scenos grandų ir debiutantų pasirodymai bei išradingi žiūrovai

Ievos Jonelytės -Arlauskienės nuotr.

Dėl koronaviruso pavojaus šalyje, nemokamo bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalio „Akacijų alėja“ organizatoriai ribojo dalyvių skaičių, tačiau nepaisant visų suvaržymų, jubiliejinė festivalio programa buvo įspūdinga. Scenos grandų pasirodymus gyvai stebėjo vos tūkstantis dalyvių, o didžioji dalis festivalio gerbėjų turėjo galimybę mėgautis festivalio akimirkomis nuotoliniu būdu.

[susije_video kurie=””]

Tradiciškai festivalio programa prasidėjo nuo „Mažosios akacijos“ pasirodymų, kuriuos jau ne pirmus metus festivalyje surengia Gerda Kalvaitytė, Domantas Barkauskas, Ignas Lapienius, rašoma festivalio organizatorių pranešime spaudai.

Festivalio programoje – scenos grandai

Po penkerių metų pertraukos „Akacijų alėjos“ festivalio scenoje savo pasirodymą surengė Lietuvoje bei užsienyje gerai žinoma dainuojamosios poezijos, alternatyvios muzikos, indie žanro dainų kūrėja bei atlikėja Alina Orlova. Anot atlikėjos, nepaisant visų suvaržymų ir mažo žiūrovų kiekio, festivalio dvasia jai nepakito.

„Čia žmonės labai atsipalaidavę, jaukiai šeimyniškai klausosi muzikos. Toks jausmas, kad net giminėmis renkasi. Taip pat nuostabi gamta, skamba autorinės dainos, tai, apie ką ir yra šis festivalis“, – teigė A. Orlova.

Scenoje pasirodė ir aktorius, režisierius, kompozitorius, dainų kūrėjas ir atlikėjas Aidas Giniotis, kuris negailėjo pagyrų po jo pasirodžiusiam aktoriui, dainų autoriui ir atlikėjui Kostui Smoriginui. A. Gyniotis teigė, kas K. Smoriginas yra jam pavyzdys.

Savo pasirodymą atliko ir ilgametis festivalio vedėjas, aktorius Giedrius Arbačiauskas, festivalio prodiuseris bei atlikėjas Kazimieras Likša, taip pat pernai savo pirmąjį studijinį albumą „Kalbėkime“ festivalyje pristačiusi grupė „Vitražai“.

[galerija kiek=”20″]

Debiutantai „Akacijų alėjoje“

Pirmą kartą puikiai festivalio scenoje pasirodė jaunosios kartos svajingasis bardas Kristijonas Ribaitis bei išskirtinio vokalo atlikėja Gabrielė Vilkickytė, kuri po savo pasirodymo scenoje sulaukė daugybės jaunų žmonių dėmesio užkulisiuose. Sparčiai populiarėjanti atlikėja, mielai fotografavosi ir dalino autografus savo gerbėjams.

Taip pat pirmą kartą festivalio scenoje pasirodė neseniai naują albumą „Oh My Beloved“ bei sceninį vardą viešumoje pristačiusi Eglė Sirvydytė, kuri nuo šiol vadinsis Purnamasi Yogamaya. Specialią lietuvių liaudies dainų akustinę programą atlikusi E. Sirvydytė teigė, kad bėgant metams, aiškėja apie ką norisi dainuoti, kodėl norisi dainuoti, o naujas sceninis vardas su tuo yra susijęs ir turi simbolinę reikšmę.

„Purnamasi – reiškia pilną mėnulį, visame mėnulio cikle pilnatis man atrodo tokia sodriausia, o Yogamaya reiškia jėgą, kuri jungia fizinį pasaulį su dvasiniu. Tokį regimą su neregimu. Tai šitas vardas žymi tokį išsigryninimą ir aiškumą. Šis vardas yra dovana iš mano mokytojo“, – savo naujojo sceninio vardo prasmę aiškino E. Sirvydytė.

Anot E. Sirvydytės, „Akacijų alėjos festivalyje“ jai ne kartą teko dalyvauti kaip žiūrovei, taip pat lankytis Kulautuvoje įvairiais edukaciniais tikslais.

„Kulautuva man asmeniškai nėra tik geografinis taškas, tai nuostabi vieta. Taip pat man labai patinka, kad festivalis tiek metų gyvuoja ir matau čia žmonės visi žino, ko atėjo ir ką čia gaus. Šiame festivalyje jaučiasi ilgametė organizatorių, publikos ir atlikėjų draugystė. Laikas patikrina dalykus, todėl galiu sakyti, kad tai kažkas labai vertingo“, – kalbėjo atlikėja.

Renginį vainikavo charizmatiškas ir publiką ant kojų pastatantis atlikėjas, teatro režisierius Vidas Bareikis. Atlikėjas į savo pasirodymą įtraukė festivalyje dalyvavusių vaikų būrį, kuriems suteikė galimybę scenoje koncertuoti kartu su juo.

Nepatekę į „Akacijų alėjos“ festivalį jo gerbėjai transliaciją stebėjo išradingai

Liepos 11 d. Kulautuvos pušų prieglobstyje suskambėjo 20-asis nemokamas bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis „Akacijų alėja“. Kasmet dešimtis tūkstančių gerbėjų į Kulautuvą sutraukiantis festivalis šiais metais ribojo dalyvių skaičių, dėl to daugumai festivalio gerbėjų teko likti namuose ir renginį stebėti nuotoliniu būdu.

Ištikimiausi festivalio gerbėjai – nepasidavė ir paraginti organizatorių, jubiliejinį festivalį dauguma stebėjo išradingiausiais būdais, kuriuos įamžino nuotraukose. Išradingiausiomis festivalio gerbėjų akimirkomis, kurios buvo įamžintos įvairiuose šalies kampeliuose, organizatoriai pasidalijo „Akacijų alėjos“ socialiniame tinkle „Facebook“.

Net du žiūrovai išradingiausiai stebėję festivalį, laimėjo Textileoutlet.lt sėdmaišius.

„Mes tikrai toliausiai realiai, tačiau labai arti sielose. Visų vasarų jau dešimt metų akcentas buvo bardai“, – atsiųstame laiške festivalio organizatoriams rašė Valdas Varnas.
Ponia Eugenija, stebėjusi festivalio transliaciją namuose ir įamžinusi lupdama grybus, rašė:

„„Akacijų alėjos“ žiūrovai esame nuo trečiojo festivalio ir nesame praleidę nei vieno. Šiandien jį tenka žiūrėti per plančetę, bet…nėra to blogo, kad neišeitų į gerą… dar grybus nusivalysiu… Linkim ir toliau gyvuoti šiam šauniam festivaliui“.

Pozityvumu trykštančios palaikymo žinutės ir išradingos nuotraukos iš gerbėjų, anot festivalio prodiuserio Kazimiero Likšos rodo, kad festivalio gerbėjai – ne tik nuoširdūs, ištikimi, bet ir mokantys gyvenimo iššūkius priimti kūrybiškai.

„Labai džiugu, kad negalėję priimti net dešimtadalio žiūrovų į šių metų festivalį, sulaukėme tokio palaikymo per nuotolį. Labai dėkojame visiems už išradingas nuotaikas, nuoširdžias ir palaikančias žinutes. Labai tikiuosi, kad su visais galėsime gyvai pasimatyti kitų metų festivalyje“, – sakė K. Likša.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA