Karo muziejuje pristatyta paroda apie baroną Miunhauzeną | Kas vyksta Kaune

Karo muziejuje pristatyta paroda apie baroną Miunhauzeną

R. Tenio nuotr.

Jis skraidė ant patrankos sviedinio, pasižymėjo geru ūpu ir nuolat leisdavosi į stulbinančius nuotykius. Jis – vienas žymiausių aristokratų, baronas Miunhauzenas.

Apie baroną yra girdėję visi, tačiau ar visi yra matę jį iš arti? Vytauto Didžiojo Karo muziejuje atidaryta paroda „4 būdai nuskristi į Mėnulį“, kurioje ne tik atskleidžiamos XVIII a. karybos subtilybės, integruota interaktyvi veikla, bet taip pat parodomas nuotaikingas, pilnas nuotykių barono Miunhauzeno gyvenimas, skelbiama KAM pranešime spaudai.

„Kiekviena Vytauto Didžiojo karo muziejaus paroda būna kitokia. Ši, per linksmąją barono Miunhauzeno gyvenimo prizmę, atskleidžia XVIII a. naudotą ginkluotę, ekipuotę. Parodą sudaro kelios erdvės, jose pristatomos trys pagrindinės LDK kariuomenės rūšys: artilerija, infanterija ir kavalerija bei vienos pagrindinių to laikmečio karinės diduomenės pramogų – puotos ir medžioklė“, – teigė parodos rengėjos Greta Kučinskaitė ir Kristina Petrauskė.

„Siekdami ir toliau kurti modernias, reikliai jaunajai kartai pritaikytas parodas, šioje taip pat įdiegėme interaktyvių veiklų – lankytojai kviečiami išbandyti žaidimą „Antys“, išspręsti galvosūkį, virtualiai pašaudyti iš 6 svarų lauko pabūklų ir apžiūrėti animuotą XVIII a. ginkluotę“,- pridūrė jos.

Apie vieną spalvingiausių istorinių asmenybių – baroną Miunhauzeną – rašomos knygos, statomi filmai, spektakliai. Įspūdingais nuotykiais garsėjantis baronas gimė 1720 m. gegužės 11 d. Bodenverderyje.

Apie Miunhauzeno talentą pasakoti nuotaikingas istorijas netruko pasklisti gandas ir jis tapo viso Hanoverio įžymybe, kuris į savo saloną sutraukdavo ne tik vietos aristokratus, bet ir pro šoną keliaujančius smalsuolius. Manoma, kad apie narsiojo barono Miunhauzeno nuotykius girdėjo ir Rudolfas Erichas Raspė (Rudolf Erich Raspe), kuris juos ir užrašė.

„Tai unikali paroda, kuri nustebins ne tik įdomiais sprendimais, bet ir veiklų įvairove. Vytauto Didžiojo karo muziejus – inovatyvi, atvira, kartu su naujausiomis technologijomis ir interaktyviomis reklamos priemonėmis į priekį žengianti institucija, todėl parodos rengiamos atsižvelgiant į visuomenės poreikius, naujausius parodų rengimo metodus ir pažinimo būdus. Dėkojame ir parodos partneriams – Žiegždrių žirgynui, Kauno dramos teatrui ir Alytaus miesto teatrui“, – antrino muziejaus direktorė Rita Malinauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA