Favoritas nesikeičia: naujuoju „Žalgirio“ treneriu minimas su Š. Jasikevičiumi dirbęs turkas | Kas vyksta Kaune

Favoritas nesikeičia: naujuoju „Žalgirio“ treneriu minimas su Š. Jasikevičiumi dirbęs turkas

delfi.lt 2020/07/11 13:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Geriau žvirblis rankoje nei briedis girioje – byloja lietuvių liaudies išmintis, tačiau be savo girios valdovo likęs Kauno „Žalgiris“ vis labiau dairosi ne į vietinius trenerius, o į užsieniečius.

Numanomų variantų A, B ir C – Dariaus Maskoliūno, Kazio Maksvyčio ir Kęstučio Kemzūros – nesumedžioję žalgiriečiai naujojo savo vedlio paieškose pradėjo šnairuoti nebe į lietuvius.

Galimų kandidatų pavardžių perimti Šarūno Jasikevičiaus regalijas Kaune su kiekviena diena spaudoje ir socialiniuose tinkluose išlenda vis daugiau, bet favoritas, bent jau lažybininkų nuomone, nesikeičia.

Juo jau kelias dienas įvardijamas 51-erių metų turkas Ertugrulas Erdoganas iš Stambulo „Galatasaray“ klubo. Ertugrulas yra dirbęs su Šaru 2010-2011 metais, kai lietuvis žaidė Stambulo „Fenerbahče“ gretose, o turkas ėjo vyriausiojo trenerio Neveno Spahijos asistento pareigas.

E. Erdogano akcijų vertė nutūpti Nemuno saloje – net 40 procentų, o visų kitų žinomų ar nuspėjamų kandidatų šansai nesiekia nė 20 proc.

Pagrindiniais GALA vairininko konkurentais lenktynėse dėl „Žalgirio“ derinių lentos lažybininkai laiko ispanus Pedro Martinezą, Joaną Plazą ir Alexą Mumbrų, slovėną Jaką Lakovičių, graiką Fotį Katsikarį ir buvusį Lietuvos rinktinės strategą Dainių Adomaitį (visi po maždaug 15 proc.).

Kitų specialistų, įskaitant naujausiai paviešintus ispaną Joaną Penarroyą, austrą Martiną Schillerį ir suomį Tuomą Iisalo, galimybės vertinamos dar kukliau.

Įdomu, kad šią savaitę „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ viešėjusių komentatoriaus Vaido Čeponio ir trenerio Tomo Purlio nuomonės dėl to, ar D. Adomaitis dabartinėje situacijoje būtų tinkamas variantas „Žalgiriui“, kardinaliai išsiskyrė.

„Nežinau, kaip reaguotų „Žalgirio“ vadovai, jei pasamdytų Dainių ir pasipiltų pralaimėjimai. Čia būtų didelė rizika, nors jis ir būtų pajėgus treniruoti žalgiriečius“, – teigė V. Čeponis.

Tuo metu T. Purlys pasisakė už D. Adomaičio kandidatūrą.

„Aš nedrįsčiau teigti, kad D. Adomaitis yra „Žalgirio“ priešas. Dainius yra buvęs žalgirietis, su Kauno komanda 1999-aisiais laimėjęs Eurolygą. O „Ryte“ jis teišbuvo dvejus metus ir, kiek žinau, ne ypač gražiai su juo išsiskyrė. Be to, jis vadovavo ir Lietuvos rinktinei bei atlaikė tikrai daug spaudimo. Tame pačiame Vilniuje taip pat išlaviravo nepavydėtinoje situacijoje, kai jam buvo žadamas žymiai didesnis biudžetas, tačiau net ir jo negavęs, pakankamai daug nuveikė.

Manau, kad Dainius būtų tinkamas variantas „Žalgiriui“, nepaisant to, kad toks pasirinkimas galbūt ir nebūtų labai populiarus. Svarbiausia juk turėti gerą trenerį ir jis nebūtinai turi būti šoumenas“, – tikino jis.

Beje, tebesitęsiančios vyriausiojo trenerio paieškos netrukdo „Žalgiriui“ komplektuoti savo sudėties: šiuo metu aktyviai deramasi su 30-mečiu Pirėjo „Olympiakos“ puolėju Augustine’u Rubitu, kuris galėtų tapti pamaina į Milaną išvykusiam naudingiausiam komandos žaidejui Zachui LeDay’ui.

Iki naujojo Eurolygos sezono pradžios liko du su puse mėnesio.

Daugiau naujienų galite skaityti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA