Du iš keturių naujausių koronaviruso atvejų – Kauno apskrityje | Kas vyksta Kaune

Du iš keturių naujausių koronaviruso atvejų – Kauno apskrityje

BNS 2020/07/10 11:22
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Du iš keturių naujų koronaviruso atvejų nustatyti Kauno ir du – Vilniaus apskrityje, penktadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Kaune – įvežtinis atvejis iš Uzbekijos. „Liepos 2 dieną atskrido į Rygą kartu su 23 bendradarbiais. Iš Latvijos trimis autobusais keliavo į Lietuvą per Saločių pasienio punktą. Tai – Uzbekijos pilietis. Jis yra tolimųjų reisų vairuotojas“, – BNS sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Liepos 3 dieną pasijuto blogai, liepos 8 dieną pradėjo karščiuoti ir iš darbovietės buvo pristatytas į ligoninę. (…) Jis į simptomus nekreipė dėmesio arba slėpė“, – pridūrė ji.

Kaip teigia NVSC atstovė, kol kas nustatyta apie 50 sąlytį turėjusių žmonių. Visuomenės sveikatos specialistai aiškinasi, ar šis atvejis nėra susijęs su koronavirusu užsikrėtusiu lietuviu, kuris taip pat tą pačią dieną grįžo iš Uzbekijos.

„Kitas atvejis – Kauno miesto pedagogė. Nekeliavo, sąlytį su sergančiaisiais neigia. Simptomai pasireiškė liepos 4 dieną, registravosi tyrimui ir buvo nustatyta liga. Pastarąjį kartą darbe lankėsi birželio 30 dieną, nes dirba nuotoliniu būdu“, – teigė R. Lingienė.

Pasak jos, sąlytį turėjo septyni asmenys.

„Sostinėje atvejis nustatytas Respublikinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės slaugytojai. (…) Darbuotojai visi ištirti, kol kas daugiau atsakymų neturime, bet nereiškia, kad jų daugiau tikrai nebus“, – sakė R. Lingienė.

Trečiadienį šioje gydymo įstaigoje koronavirusas patvirtintas trims pacientams.

Birželio pabaigoje koronavirusas nustatytas Vilniaus psichiatrinės ligoninės darbuotojui, tačiau, pasak visuomenės sveikatos specialistų, šis ir naujieji atvejai kol kas nėra siejami.

„Antrasis atvejis Vilniaus apskrityje – Rūdiškių gyventoja. Užsikrėtimo aplinkybės dar nežinomos. (…) Šis atvejis nustatytas tikslinio tyrimo metu, nes žmogus buvo hospitalizuotas Trakų ligoninėje ir prieš tai atliktas tyrimas“, – teigė NVSC atstovė.

Anot jos, ligoninėje žinomi devyni didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, jie – izoliuoti. Artimoje aplinkoje nustatytas vienas didelės rizikos sąlytį turėjęs žmogus.

Penktadienio duomenimis, per praėjusią parą patvirtinti keturi nauji COVID-19 atvejai, koronavirusu iš viso Lietuvoje užsikrėtė 1861 žmogus, tebeserga 202 asmenys, 1569 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA