„Valstiečių“ taryba patvirtino: rinkimų sąrašą ves premjeras S. Skvernelis | Kas vyksta Kaune

„Valstiečių“ taryba patvirtino: rinkimų sąrašą ves premjeras S. Skvernelis

BNS / Milena Andrukaitytė 2020/07/10 17:44
Asociatyvi / lrv.lt nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų taryba (LVŽS) penktadienį patvirtino tris pirmąsias pozicijas rinkimų į Seimą sąraše: jį ves premjeras Saulius Skvernelis.

„Reitingavimo rezultatai bus pirmadienį. Faktas yra tas, kad trys sąrašo atstovai, pirmas, antras trečias yra jau nustatyti, patvirtinti taryboje. Pirmas yra Saulius Skvernelis, antras yra Ramūnas Karbauskis, trečias yra Aurelijus Veryga“, – po LVŽS tarybos posėdžio žurnalistams sakė partijos vadovas R. Karbauskis.

„Motyvai yra žinomumas ir visuomenės palaikymas“, – tarybos sprendimą dėl tokio pirmų trijų pozicijų paskirstymo argumentavo R. Karbauskis.

„Sprendimas yra priimtas, patvirtintas, tikiuosi, reitingavimas suformuos darbingą ir veiksmingą sąrašą, o toliau matysime“, – po tarybos posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Galimais „valstiečių“ partneriais po rinkimų sudarant koaliciją S. Skvernelis minėjo Lietuvos socialdemokratų, Lietuvos socialdemokratų darbo, Darbo partijas.

„Tai yra Gintauto Palucko socialdemokratų partija, tie patys „socialdarbiečiai“, Darbo partija, visi, kurie bando pretenduoti į centro-centro kairės rinkėjus. Aš manau, tai rimti konkurentai rinkimuose, bet potencialūs partneriai sudaryti Vyriausybę po rinkimų“, – teigė premjeras.

Likęs sąrašas į Seimą buvo reitinguojamas tarybos posėdyje penktadienį, jį ketinama paskelbti pirmadienį.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA