R. Karbauskis savo vienmandatę atiduoda „Vieningam Kaunui“ | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis savo vienmandatę atiduoda „Vieningam Kaunui“

delfi.lt / Dalia Plikūnė 2020/07/10 16:10
DELFI nuotr.

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis Kauno Šilainių vienmandatę, kurioje kandidatavo per praėjusius Seimo rinkimus, perleidžia „Vieningo Kauno“ kandidatei. Apie tai jis pranešė prieš Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos Tarybos posėdį Naisiuose.

„Šitoje apygardoje aš nedalyvausiu tikrai, nes joje mano poziciją užims „Vieningo Kauno“ atstovė“, – sakė R. Karbauskis.

Platesnę informaciją partijos pirmininkas žada pateikti po posėdžio.

Per Tarybos posėdį Naisiuose LVŽS reitinguos savo sąrašą Seimo rinkimams.

S. Skvernelis išsakė savo kriterijus

Premjeras Saulius Skvernelis neatskleidė savo favoritų, kuriuos reitinguos sąrašui Seimo rinkimuose aukščiausiai, tačiau išsakė kriterijus, kuriais remsis.

„Manau, kad turėtų vertinti žmonių indėlį ir darbą Lietuvos valstybei, ypač tų, kurie jau parodė konkrečiais darbais, ką gali, yra išbandyti krizėse, turintis atsakomybę, patirtį. Tokių reikėtų tame sąraše“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras neatmetė, kad jis galėtų būti pirmas sąraše. Ar sutiktų jį vesti teigia pasakysiąs tada, kai pamatys rezultatą.

LVŽS tarybos posėdis Naisiuose / DELFI nuotr.

„Tai priklausys nuo to, kokia bus komanda. Manau, kad tai bus stiprus, patikimas sąrašas. Jeigu bus leista (o tai tik Lietuvos žmonės nuspręs) tęsti darbus, ištaisyti klaidas, kurios buvo padarytos, tai tą norėtųsi daryti su tvirta komanda, nesvyruojančia, turinčia patirtį, nes daugelis problemų, kurias patyrėme, buvo dėl to, kad tos patirties daugeliui frakcijos narių ir mums trūko“, – sakė S. Skvernelis.

A. Veryga norėtų, kad sąrašą vestų S. Skvernelis

LVŽS Tarybai priklausantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga irgi tiesiogiai neatsakė į klausimą, kaip žada reitinguoti sąrašą.

„Aš tikrai nekomentuosiu, ką reitinguosiu. Pačius geriausius“, – su šypsena kalbėjo A. Veryga.

Paskui jis patikslino, kad kels tuos žmones, kurie daugiausiai dirba, buvo komandos žmonės, ir padėjo įgyvendinti esminius dalykus. Jam pačiam sakė, kad tiks bet kuri vieta.

A. Veryga taip pat atsakė, kad norėtų, kad S. Skvernelis, kaip ir per praėjusius rinkimus, vestų LVŽS sąrašą.

„Todėl, kad jis ir tada buvo, ir dabar yra lyderis, sėkmingai vadovavo Vyriausybei“, – kalbėjo ministras.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA