Kauno apskrities policijos vadovo kėdės siekia du kandidatai | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrities policijos vadovo kėdės siekia du kandidatai

BNS 2020/07/10 10:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pasibaigus atrankai į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas, paaiškėjo, kad į jas pretendavo du pareigūnai.

Kaip penktadienį pranešė „Kauno diena“, tapti nuolatiniu Kauno apskrities policijos vadovu pretenduoja šiuo metu apskričiai laikinai vadovaujantis Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas ir dar vienas kandidatas, kurio Policijos departamentas neatskleidė.

„Šiuo metu jis vadovauja vienam iš likusių devynių šalies apskrities vyriausiųjų policijos komisariatų“, – apie antrąjį pretendentą „Kauno dienai“ kalbėjo policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak R. Matonio, patikrinus, ar kandidatai atitinka atrankoje keliamus reikalavimus, bus sudaryta atrankos komisija, kuriai vadovaus policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Ar pavyks surengti atranką dar liepą, nėra aišku, tačiau rugpjūtį R. Požėla atostogaus, todėl naujojo Kauno apskrities policijos vadovo paskyrimas gali nusikelti ir į rudenį.

E. Jablonskas laikinuoju komisariato viršininku buvo paskirtas pernai lapkričio pradžioje, kai tuometinis komisariato vadovas Darius Žukauskas nušalintas nuo pareigų pradėjus patikrinimą dėl įtartinų jo ryšių.

Šių metų vasario 26 dieną policija pranešė, jog D. Žukauską atleidžia, šiam netekus teisės dirbti su slapta informacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA