Šešėline veikla įtariamas „Grill London“ vadovas išleidžiamas į laisvę (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Šešėline veikla įtariamas „Grill London“ vadovas išleidžiamas į laisvę (papildyta)

BNS 2020/07/10 14:37
Kauno apskr. VPK informacija

Kauno apygardos teismas penktadienį panaikino šešėline veikla kaltinamam maitinimo įstaigų „Grill London“ vadovui Andriui Lavrinavičiui skirtą suėmimą.

„Teismas tenkino skundą“, – BNS informavo teismo atstovė Milda Bučnytė.

A. Lavrinavičiui teismas nusprendė skirti švelnesnes kardomąsias priemones – 30 tūkst. eurų užstatą bei intensyvią priežiūrą pusei metų, dėvint elektroninį stebėjimo prietaisą, dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Kaip informavo teismas, teisėjų kolegija sprendė, kad įtariamajam griežčiausia kardomoji priemonė skirta nepagrįstai, nes pateikti ikiteisminio tyrimo duomenys neduoda objektyvaus pagrindo manyti, kad įtariamasis būtų pats ar per kitus asmenis bandęs paveikti kitus asmenis, sunaikinti ar paslėpti tyrimui reikšmingus daiktus.

Teismo vertinimu, tai, kad ikiteisminis tyrimas yra sudėtingas ir didelės apimties, kad byloje neatlikti visi būtiniausi tyrimui reikšmingi procesiniai veiksmai, neapklausti visi liudytojai, nerasti visi tyrimui reikšmingi buhalterinės apskaitos dokumentai, kiti dokumentai, galimai nusikalstamu būdu gautos piniginės lėšos, kiti šiam tyrimui reikšmingi materialūs objektai, nenustatyti kiti prie galimų nusikalstamų veikų organizavimo, jų vykdymo prisidėję asmenys, nesuteikia pakankamo pagrindo manyti, kad įtariamasis, būdamas laisvėje, trukdys procesui.

Teisėjai apylinkės teismo išvadą, kad įtariamasis gali daryti naujus nusikaltimus, pripažino nepagrįsta, nes byloje nėra jokių objektyvių duomenų apie jo realius ketinimus daryti naujas nusikalstamas veikas. Be to, apylinkės teismas išvadą, jog įtariamasis gali daryti naujus nusikaltimus, grindė tik duomenimis, kurie yra susiję su jam šioje byloje inkriminuota nusikalstama veika, visiškai nevertindamas kitų aplinkybių.

Nenustačiusi suėmimo pagrindų, teisėjų kolegija neskundžiama nutartimi konstatavo, kad įtariamajam griežčiausia kardomoji priemonė buvo paskirta nepagrįstai.

Teisėsauga anksčiau užsiminė, jog byloje yra duomenų, kad tyrimui galintys būti reikšmingi daiktai buvo slepiami ir naikinami, tačiau nedetalizavo, ar tai darė kuris nors iš įtariamųjų ir kuris iš jų. Šios bylos įkalčius ugniagesiams teko traukti ir iš upelio Kaišiadorių rajone.

Kauno apylinkės teismas liepos 1 dieną mėnesiui leido suimti A. Lavrinavičių ir asociacijos automobilių sporto klubas „ESmotorsport“ vadovą Ernestą Staponkų, įtariamus šešėline veikla.

Teisėsaugos duomenimis, viešojo maitinimo paslaugas teikiančio tinklo vadovas bei sporto klubo prezidentas, iš anksto susitarę, nuo 2017 metų sausio 1 dienos iki 2019 metų gruodžio 31 dienos iš maitinimo paslaugas teikiančio tinklo įmonių į kitos įstaigos sąskaitą, kaip paramą, pervedė daugiau nei 400 tūkst. eurų, o vėliau už neoficialiai sutartą mokestį A. Lavrinavičius iš E. Staponkaus grynaisiais pinigais susigrąžino automobilių sporto klubui kaip paramą pervestas lėšas.

Įtariamieji kaltės nepripažįsta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA