Mįslinga vagystė Kauno „Akropolyje“: iš kirpyklos pagrobęs šunį, įkaite paėmė ir moterį | Kas vyksta Kaune

Mįslinga vagystė Kauno „Akropolyje“: iš kirpyklos pagrobęs šunį, įkaite paėmė ir moterį

KIKA nuotr.

Liepos 9-ąją Kauno „Akropolyje“ esančią gyvūnų prekių parduotuvę „Kika“, sukrėtė neeilinė vagystė – iš parduotuvėje įsikūrusios kirpyklos bandyta pagrobti grožio procedūroms atvežtą garbanotąjį bišoną.

Remiantis pirminiais duomenimis, vagis, ketvirtadienio vakarą, įsiveržė į kirpyklą ir griebęs šuniuką pasileido bėgti. „Liudytojų teigimu, vyras išbėgo į prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelę ir siekdamas pasprukti sėdo į atsitiktinę mašiną bei įkaite paėmė mašinoje buvusią moterį“, – įvykio aplinkybes komentavo „Kika“ tinklo vadovė Lolita Bareikienė.

Pasak L. Bareikienės, moteriai buvo pagrasinta ir liepta kuo greičiau važiuoti. „Jai stabtelėjus prie greičio mažinimo kalnelio, įkaitė šoko iš mašinos ir šaukėsi pagalbos. Tuo metu automobilį pasivijo gyvūnų kirpėja ir kartu su dviem neabejingais praeiviai atėmė pagrobtą šuniuką“.

„Kika“ tinklo vadovės teigimu, gyvūnų kirpėja bei visas parduotuvės personalas patyrė didžiulį šoką, tačiau incidentas baigėsi laimingai tik drąsios kirpėjos ir neabejingų praeivių dėka.

„Džiaugiamės, jog „Kika“ dirba itin atsidavusi komanda – nors gyvūnų kirpėja iki šiol yra stipriai sukrėsta, tik jos dėka įvykis netapo didele nelaime, o augintinis saugiai grįžo pas šeimininkus. Esame dėkingi ir neabejingiems praeiviams, kurie padėjo išvengti tragedijos“, – komentare teigia L. Bareikienė.

„Apie incidentą informuota policija bei šeimininkė, kuri buvo labai dėkinga už drąsą ir saugiai grąžintą augintinį. Esame šokiruoti šiuo įvykiu, tačiau ir toliau darysime viską dėl augintinių gerovės“, – sakė L. Bareikienė. Tinklo vadovė papildo, jog įvykis atskleidė naujas vagysčių tendencijas, o keturkojų šeimininkai raginami išlikti budriais.

„Manome, jog šis įvykis atskleidžia vis labiau ryškėjančią vagysčių tendenciją – ilgapirščiai kėsinasi ne tik į parduotuvėse esančių prekių lentynas, tačiau ir į gyvūnus. Esame labai sunerimę ir rekomenduojame visiems šeimininkams saugoti savo augintinius: nepalikti vienų prie prekybos centrų ir automobiliuose, taip pat išlaikyti budrumą vedžiojant augintinius kiemuose bei parkuose. Augintinis yra kiekvienos šeimos narys, todėl jo praradimas sukeltų didžiulį skausmą, taigi visi būkime budrūs, atsakingi ir visuomeniški“, – primena L. Bareikienė.

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, jog ketvirtadienio vakarą buvo gautas pranešimas dėl bandymo pagrobti šunį. Tačiau apie tai, kad buvo užgrobtas automobilis kartu su vairuotoja, policijai nebuvo pranešta. Pasak O. Vaitkevičienės, šiuo metu vykdomas aplinkybių patikslinimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA