Netikėta diskusija internete – „šaltekai“ ar „šaltibai“? | Kas vyksta Kaune

Netikėta diskusija internete – „šaltekai“ ar „šaltibai“?

Organizatorių nuotr.

Šimtai Lietuvos internautų ir gerai žinomų žmonių įsitraukė į naujai gimusią šmaikščią diskusiją, kuris populiariosios šaltibarščių sriubos trumpinys yra tinkamesnis – šaltekai ar šaltibai? Vienas iš variantų surinko daugumos balsus.

[galerija kiek=”4″]

Išsamiausiai iš nuomonės formuotojų šiuo klausimu pasisakė Andrius Užkalnis ir Marija Leščiauskaitė: „UŽKALNIO žurnalo vadovybė balsuoja už TeamŠaltekai. Nors patys niekada netrumpinam švento šaltibarščių vardo, tačiau šaltekai yra tauresnis žodis. Šaltibai juk yra niekingas hipsteriškas trumpinys, kaip čiobriai, agai, svogai ir pomai“.

Trumpinį šaltekai palaikė ir virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas. Pasak jo, šaltekai jam siejasi su žodžiu „tekėti“. „Kaip krioklys ar skonio šaltinis. Pink šaltinis“, – savo „Instagram“ paskyroje rašė garsus kulinarinių knygų autorius.

Už trumpinimą šaltekai taip pat pasisakė ir Naglis Bierancas, Monika Linkytė, Orijus Gasanovas, Antanas Fit, Rasa Jusionytė bei didžioji dalis savo balsą atidavusių socialinio tinklo „Facebook“ naudotojų.

Diskusija dėl šaltibarščių trumpinio kilo po to, kai automobilių dalijimosi bendrovė „CityBee“ paskelbė įrašą socialiniuose tinkluose su raginimu nuspręsti, kuris trumpinys yra geresnis.

Pasak bendrovės atstovų, ši diskusija buvo inicijuota siekiant padėti žmonėms atitrūkti nuo labai rimtų ir slegiančių dalykų, kurių pandemijos krečiamame pasaulyje tikrai netrūksta.

„CityBee“ praneša, kad didžiausi šaltekų gerbėjai galės pasivažinėti ir šaltibarščiams dedikuotais, specialiai apipavidalintais šaltibarščių automobiliais.

Šaltibarščiai šią vasarą tapo tikra Lietuvos vizitine kortele, apie juos kalbama ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Dar birželio mėnesį apie rožinę Lietuvių šaltsriubę skelbė naujienų agentūra „Reuters“, apie juos, kaip slaptą Lietuvos rinkodaros ginklą, taip pat rašė ir 6 mln. skaitytojų turintis reklamos naujienų portalas „Adweek“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA